Balears 29/05/2013

Desmantellen una banda que va estafar 270.000 euros a grans superfícies

La policia ha arrestat deu persones acusades de formar part d'estafa, falsedat i frau

Efe
1 min

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut a Palma deu persones que presumptament formaven part d'una organització dedicada a estafar grans superfícies i centres comercials mitjançant la compra de béns,. Es calcula que haurien defraudat en total uns 270.000 euros.

Les detencions dels deu implicats es varen fer el 22 de maig, en la primera fase d'una operació anomenada Nou reines. Tres dels arrestats ja són en presó preventiva. Se'ls acusa dels delictes d'estafa, falsedat documental, frau a la Seguretat Social i la Hisenda Pública, associació il · lícita i blanqueig de capitals.

Segons la Guàrdia Civil, la xarxa tancava contractes ficticis amb gent que tenia pocs doblers i utilitzava les nòmines i contractes falsos com a aval en operacions financeres per comprar béns, principalment en grans superfícies i centres comercials, a canvi lliurava una petita comissió als suposats treballadors.

Després l'organització revenia els béns adquirits, de manera que les financeres i els establiments es quedaven sense els articles i sense els diners, ja que els qui tenien els contractes falsos no pagaven les mensualitats.

En aquesta operació, la Guàrdia Civil va fer quatre escorcolls en què va recuperar béns per valor de més de 120.000 euros entre els quals destaquen sis vehicles obtinguts fraudulentament de concessionaris oficials, maquinària de cuina, diverses eines, material de construcció, aparells tecnològics, així com diners en metàl · lic.

L'operació continua oberta, i la Guàrdia Civil no descarta que es puguin produir més detencions en els propers dies.

stats