Societat
Balears 25/05/2013

La policia identifica dinou persones en un 'escrache' contra antiavortistes

Un grup feminista s'ha enfrontat aquest matí a Palma amb alguns membres del col·lectiu Derecho a Vivir

A. Zurimendi
1 min

PalmaUna vintena de feministes han fet aquest matí un 'escrache' davant una taula informativa de l'entitat antiavortista Derecho a Vivir al parc de les Veles de Palma. A causa de l'acció, una parella d'agents de policia ha identificat dinou persones. Concretament, setze dels activistes feministes i tres simpatitzants de Derecho a Vivir i el Grup d'Acció Baléà (GAB), que també havien instal·lat una paradeta aferrada a la dels 'antiavortistes'. Tot i així, no hi ha hagut cap detenció.

Malgrat que la protesta volia oposar-se a la presència de Derecho a Vivir a la fireta del parc de les Veles, amb motiu de les festes del barri que es fan aquest cap de setmana, els manifestants també s'han enfrontat obertament amb els activistes de l'entitat anticatalanista GAB i han cridat "a Mallorca en català!".

Tots dos bàndols s'han insultat i han intercanviat recriminacions. Els activistes també han cridat càntics i eslògans contra les dues paradetes. De fet, ha estat quan passava això que, alertades pels activistes del GAB, dues motocicletes de la policia han arribat al parc i han identificat els setze joves. També han acabat identificant tres membres del GAB, a causa als crits i insults que han etzibat als manifestants. Devers la una del migdia els agents han tornat els DNI als manifestants i han donat per acabada la protesta feminista.

stats