Cort no aconsegueix bastir ‘la festa de la gent’

El programa oficial de Sant Sebastià segueix enguany un model molt similar al d’edicions anteriors

Les festes de Sant Sebastià 2016 impulsades des de l’Ajuntament de Palma segueixen un format molt semblant a les dels anys anteriors, protagonitzats per una revetlla amb diferents temàtiques musicals a les diverses places del centre de Palma. Tot i així, presenta una sèrie de novetats, com les torradores exclusives per a vegetarians, la recollida d’aliments peribles com a entrada a alguns espectacles o la introducció de l’acte ‘Veïns d’aquí i d’allà: Gitano, el ciutadà desconegut’. Així ho va explicar la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, qui va destacar el conjunt d’unes 70 activitats incloses en el marc d’unes festes “més solidàries, sensibles i participatives”. Les festes d’enguany seran uns 12.000 euros més barates que les de l’any passat i disposen d’un pressupost total de 400.000 euros.

La revetlla

Vuit places del centre de Palma seran les que oferiran les distintes actuacions musicals a partir de les 20 h i fins a les quatre de la matinada en el cas de la plaça d’Espanya, “que és la que acabarà més tard amb DJ Wally López”. Així ho va destacar la regidora, qui va afegir: “Enguany per primera vegada s’ha escoltat l’opinió dels ciutadans en relació als grups musicals que s’han ofert per actuar i del cartell anunciador”.

El Festival de Sant Kanut es tornarà a fer enguany, després que l’any passat l’hagueren de suspendre arran de les desavinences amb l’Ajuntament. La novetat serà que es durà a terme al parc de la Mar i no a les Voltes com en anys anteriors. La festa alternativa tindrà lloc, doncs, la nit del 19 de gener, coincidint amb la revetlla de Sant Sebastià. Les actuacions que s’hi realitzaran a partir de les 20 h seran les de Primo Moi, Calee Arias y la Family Band, Jaleo Bastardo, Niñosaurio, La Barraca, Guadaña, Purple Head, El Mono de Jade. Sant Kanut, tot i que no és present en el programa oficial de festes de Sant Sebastià, sí que rep el suport de la institució, que donarà empara de seguretat a aquesta festa alternativa. L’Ajuntament ajudarà a afavorir la continuació d’aquesta bauxa i es farà càrrec dels serveis col·laterals que comporta.

Més foguerons i torradores

La regidora Eva Frade va assenyalar que s’ampliaran els foguerons a casals de barri i districtes més enllà del centre de Palma i que es disposarà de 20 torradores més que els anys anteriors, un total de 70; entre aquestes, n’hi haurà d’especials per a persones vegetarianes i veganes que estaran senyalitzades amb una banderola verda i una V.

Les activitats infantils del programa de festes tindran la cita principal el diumenge 24 de gener al parc de les Estacions amb música, pallassos, teresestes, contacontes, cultura popular i jocs.

Correfoc

Un dels plats forts de les festes serà el correfoc de Sant Sebastià de dia 24, que canvia de recorregut: s’iniciarà a la plaça Porta de Santa Catalina i discorrerà pel passeig de Mallorca, Jaume III i finalitzarà amb una encesa conjunta a la plaça del Rei Joan Carles I; hi prendran part sis colles de dimonis i uns 400 participants. L’exposició de cotxes clàssics Palma amb els clàssics serà un dels actes que tancarà les activitats de Sant Sebastià 2016 amb una exposició al passeig Marítim el dia 24 entre les 11 h i les 14 h.