Balears 05/09/2013

El GOB demana a Cort revisar el PGOU per salvar el darrer bosc urbà

Davant d'aquest projecte, els ecologistes alerten que es destrossaria el bosc de devora de la finca de Can Tàpera

Mercè Pinya
2 min

Palma.La promotora Dracplus SLU pretén urbanitzar i edificar una superfície de 42.533 metres quadrats a Sant Agustí. Segons denuncià ahir el GOB, l'objecte del projecte és la creació d'un vial, amb la zona verda i la dotació de serveis corresponents, per a l'increment de població que es produiria amb la contrucció de 207 habitatges plurifamiliars amb capacitat per a unes 620 persones, a més de l'obertura d'un altre vial per comunicar els dos que ja existeixen actualment però que estan separats pel torrent de Sant Agustí.

Davant d'aquest projecte, els ecologistes alerten que es destrossaria el bosc de devora de la finca de Can Tàpera, que el PERI de Cala Major-Sant Agustí ja preveia travessar amb un gran vial i que finalment va ser aturat gràcies a la mobilització ciutadana i dels representants de Sa Nostra. De fet, el 2008 el Comitè d'Avaluacions d'Impacte Ambiental va informar contra aquest planejament, que fou suspès, segons recorda el GOB, "per evitar la destrossa d'aquest darrer bosc urbà de Palma".

Ara, el GOB torna a demanar a l'Ajuntament de Palma que dugui a terme l'anunciada revisió del Pla General d'Ordenació Urbana i així evitar aquest projecte d'urbanització. Pels ecologistes, l'impacte que generaria la promoció immobiliària, en una zona tan saturada i amb un impacte ambiental sobre una zona boscosa que és un dels pulmons de Palma, "no pot tenir altra justificació que consolidar els drets urbanístics sobre actuacions planificades en el PGOU de 1998, enfront de possibles reclassificacions d'aquests espais a sòl rústic", asseguren.

D'altra banda, també insten la Direcció General de Recursos Hídrics que emeti un informe tècnic per descartar l'afectació de la desembocadura del torrent de Cala Major, del qual és afluent el de Sant Agustí.

Esllavissades

La zona on es preveu obrir aquesta via és un terreny boscós amb un fort pendent que fa, segons alerten els ecologistes, que "els terrenys resultin inedificables sense crear un greu impacte", com ara moviments, a més dels murs de contenció que s'haurien d'aixecar per garantir l'estabilitat dels talusos. Segons el GOB, els pendents superiors al 50% fan desaconsellable la construcció d'habitatges i adverteix de xalets a la zona afectada per esllavissades.

stats