L'Oficina Antidesnonaments de Palma començarà a funcionar al juliol

Tindrà sis persones en plantilla que conjugaran l'assessoria jurídica i social i funcions administratives

El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, ha anunciat que l'Oficina Antidesnonaments municipal estarà en funcionament al juliol, i ha avançat la creació d'una Taula d'Habitatge per impulsar polítiques conjuntes amb el Govern balear i el Consell de Mallorca.

Noguera, segons informa l'Ajuntament de Palma, ha començat les reunions amb entitats bancàries per tal d'evitar més desnonaments a Palma i ha trobat "un ambient de col·laboració".

Les trobades pretenen traslladar a les entitats bancàries els nous objectius de l'Ajuntament, que impliquen garantir que tots els bancs compleixen el codi de bones pràctiques, és a dir, que compleixen la legalitat.

A més, es busca establir un protocol social entre les entitats bancàries i Cort per prevenir i evitar que es produeixin ordres de desnonaments i finalment, que els bancs cedeixin habitatges a Palma Habitada per contribuir al projecte social que permeti garantir un habitatge digne a qui ho necessiti.

L'Oficina Antidesnonaments, que començarà a funcionar al juliol, estarà situada al carrer Ferreria, a l'antiga oficina de Palma Habitada, i tindrà sis persones en plantilla que conjugaran l'assessoria jurídica i social i funcions administratives. L'oficina tindrà la col·laboració de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

Pel que fa a la taula d'Habitatge, Noguera ha assenyalat que es convidarà a participar-hi l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), la PAH i l'EAPN (Xarxa per a la Inclusió Social a les Illes Balears) per tal de tirar endavant "polítiques valentes i coordinades en matèria d'habitatge".

Segons el tinent de batle, amb les tres mesures que pretén prendre Cort –converses amb els bancs, l'Oficina Antidesnonaments i la Taula d'Habitatge– es podrà avançar de manera significativa i "lluitar per evitar els desnonaments" a Palma i "aturar el drama social que suposa per a moltes persones i famílies".

El + vist

El + comentat