MÉS per Palma denuncia que Cort no dediqui ni un euro a la cooperació

Ja fa dos anys que se n'ha eliminat la partida pressupostària mentre que poblacions més petites, com Puigpunyent, Inca o Esporles sí que hi destinen doblers

La coalició MÉS denuncia que l'Ajuntament de Palma hagi eliminat les partides per a cooperació internacional des de l'any passat mentre que poblacions més petites, com Algaida, Esporles, Puigpunyent, Felanitx, Alaró, Llucmajor i Inca hi han continuat dedicant entre 9.000 i 15.000 euros el 2012 i el 2013. Els pressuposts del 2014 mantenen la partida a zero i el regidor econacionalista Antoni Noguera insisteix que, així, Cort, incompleix "de forma flagrant i denunciable el Pacte Palma contra la Pobresa signat i aprovat per totes les forces polítiques municipals el gener del 2011".

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Ana Ferriol, ja va respondre les crítiques de MÉS al darrer ple municipal dient que no podia generar unes expectatives que no podia complir i que deixava la partida a zero "per honestedat". "Amb el pressupost que tenim el que haig de fer és donar cobertura a les necessitats bàsiques", va dir la regidora popular, i va reptar Noguera a dir-li d'on havia llevar doblers per posar-los a cooperació.

L'econacionalista, per la seva banda, va afirmar que no entenen "de cap de les maneres" que "Palma ja no sigui una ciutat solidària i incompleixi el pacte del compromís contra la pobresa". Va recordar que el 2011 s'havien dedicat 700.000 euros a la cooperació. MÉS també retreu a Cort que no faci cap aportació al Fons Mallorquí de Cooperació del qual és membre de la junta directiva.