El PP de Cort denuncia que el tripartit gasta més de 1.000 euros al dia en estudis externs

La portaveu dels populars, Marga Durán, critica que s'obviïn als tècnics de l'Ajuntament i que no es prioritzi la despesa social

El PP de Cort ha denunciat aquest divendres que el govern tripartit de Palma ja ha encarregat, només entre el 9 de juliol i el 6 d'octubre, estudis i auditories externes per valor de 144.525 euros. La portaveu dels populars, Marga Durán, ha manifestat que es tracta d'una despesa que supera els 1.000 euros diaris en aquest temps i ha criticat que des de l'equip de govern s'obviïn els tècnics i funcionaris de l'Ajuntament per fer aquests informes, de manera que així no es prioritzi la despesa social tal i com havien anunciat els nous representants municipals.

Després de la informació sol·licitada pel seu grup, la portaveu del PP ha detallat que fins ara el nou equip de govern ha encarregat informes externs per a l'assessorament de la nova Oficina Antidesnonaments, per valor de 9.680 euros i encarregat a un

"Sembla que no es fiïn dels serveis jurídics i tècnics de la casa"

Marga Durán Portaveu del PP de Cort

misser; per a dictaminar la legalitat de l'adjudicació del palau de congressos, que ha fet la UIB per 12.000 euros; o per a la realització d'una maqueta del barri del Jonquet per fer el seu pla especial de protecció, que una professional farà per 5.018 euros.

Però segons les dades aportades pels populars l'import més elevat correspon l'empresa municipal Emaya, que ha encarregat dues auditories, una sobre la gestió dels serveis i un altra sobre contractació, per un valor total d'uns 101.500 euros que s'han adjudicat dues empreses especialitzades. Al mateix temps una altra farà un estudi sobre les alternatives de recollida de residus al centre històric per un preu de 16.307 euros.

"Les seves frases sobre la prioritat màxima de la despesa social perquè existia una emergència eren buides", ha dit a partir d'això Durán, que ha criticat que "l'equip de govern contracti informes externs de manera tan lleugera", sense tenir en compte als funcionaris municipals per poder fer-los i sense que, al seu entendre, pels seus conceptes estigui justificada la seva externalització. "Sembla que no es fiïn dels serveis jurídics i tècnics de la casa", ha acabat dient.