PSIB, MÉS i Som acorden rehabilitar l'edifici de Gesa i fer-hi un centre d'innovació

Les tres formacions també avancen una reforma del model de la Policia Local i la creació d'una oficina de transparència

Les tres formacions d'esquerra que negocien el nou govern a l'Ajuntament de Palma han acordat, entre els seus primers compromisos programàtics, la rehabilitació de l'antic edifici de Gesa a la façana marítima de Palma. Sense concretar-ne encara el finançament, el PSIB, MÉS i Som han avançat la seva intenció de rehabilitar l'immoble, abandonat des de l'any 2008 i catalogat com a edifici protegit, per convertir-lo en un centre d'innovació, industries culturals i usos associatius.

José Hila (PSIB), Antoni Noguera (MÉS) i Miquel Comas (Som) han comparegut al centre Flassaders amb els seus respectius equips per explicar el desenvolupament de les negociacions que mantenen des de fa una setmana. Han dit que es mostren satisfets dels acords assolits fins ara respecte del programa del nou govern municipal de Cort. Encara no han entrat a discutir qüestions sobre el nou organigrama municipal i el repartiment de càrrecs. D'entrada, ningú no renuncia a la batlia, però continuen restant importància a això. La seva intenció és afrontar aquesta discussió entre divendres i dissabte perquè després, dilluns, les respectives militàncies validin finalment l'acord. El nou consistori de Cort s'ha de constituir el dissabte dia 13.

Entre d'altres propostes que han avançat aquest dijous –i durant la setmana han comunicat acords per a 10 primeres mesures urgents un codi ètic i 30 mesures amb "cost zero"–, també han explicat el compromís conjunt per a la creació d'una oficina de transparència que actuaria de manera independent al govern municipal, integrada dins l'oficina del defensor del ciutadà que es reactivarà, i la reforma de la Policia Local per accentuar-ne les funcions de proximitat.

Sobre les declaracions fetes per la candidata del PP, Marga Durán, en què ha criticat les primeres propostes de les formacions d'esquerra a Palma i ha dit que Palma "necessita" que ella sigui la batlessa, el socialista Hila ha contestat que observen que Durán "ja fa oposició", però li ha advertit que "a tots els governs se'ls dóna 100 dies de gràcia, i nosaltres ni tan sols hem començat".

 

El + vist

El + comentat