CIUTAT
Balears 02/07/2013

El PSIB insisteix en la protecció de les Fontanelles

L'exbatlessa Aina Calvo demana al Govern trobar una solució dins el PRI de la Platja de Palma per preservar la zona humida més gran de la badia

ARA Balears/EFE
1 min

PalmaEl PSIB ha instat a la protecció de les Fontanelles pel seu valor com a aiguamoll. En un comunicat, l'exbatlessa de Palma Aina Calvo ha advertit que "no es pot construir en una zona inundable, tal com recull el Pla Hidrològic de Balears" i que, en conseqüència, "la seguretat jurídica del projecte queda qüestionada". Calvo ha demanat al PP que cerqui una solució dins el Pla de Rehabilitació Integral de la Platja de Palma (PRI) després de recordar que és una zona en què es pretén la construcció d'una carretera i un centre comercial. L'equip de govern del PP va ser l'artífex de l'autorització per a la urbanització de les Fontanelles l'any 2007.

L'exbatlessa ha explicat que durant la legislatura passada es protegí l'indret i s'inclogué en el PRI. Els treballs previs a les obres d'urbanització de la zona però, varen començar el novembre, tot i que segons Calvo "encara no hi ha informes que en permetin l'inici" ni la concessió de la llicència.

En el mateix comunicat, Aina Calvo ha comentat que "la insubstancial inundació de les Fontanelles que defensa el batle, Mateu Isern, equival als filets de Rajoy amb el Prestige". A més, ha assenyalat que el projecte guanyador del Concurs Internacional d'Idees recollia la protecció de les Fontanelles com a valor ambiental. L'àrea de les Fontanelles és la zona humida més gran de la badia de Palma (32,5 hectàrees) i hi viuen espècies endèmiques en perill d'extinció.

stats