Cultura
Balears 04/06/2013

Maria del Mar Bonet evocarà Rosselló-Pòrcel aquest dijous a Palma

La cantautora presenta un disc en el qual musica els versos del poeta mallorquí enguany, quan se'n commemoren els cent anys del naixement

A. Zurimendi
1 min

PalmaMaria del Mar Bonet és a Palma aquests dies per presentar Fira encesa, el seu cant a l’obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. I és que el poeta faria enguany 100 anys de vida, però la mort se l’endugué a tan sols 24 anys. “I només sent un al·lot ja era un poeta reconegut, cridat a ser un dels grans de la poesia en català”, ha lloat aquest dimarts Maria del Mar Bonet.

La cantant, però, no només ha elogiat l’obra del poeta, sinó que lamenta que les institucions no s’hagin implicat gaire en l’organització de l’any Rosselló-Pòrcel. “És molt trist”, ha dit amb desencant. De la seva boca no sortiren paraules amables cap als actuals gestors de les institucions illenques, especialment per la rebaixa del català, tant en l’educació com en l’administració. “Punxen en un tema molt sensible del país, maltractant la llengua i manipulant”, criticà Bonet, “en comptes de solucionar les coses que importen de veres, com que la gent no tingui feina”.

La cantautora tindrà ocasió de compartir les seves reflexions i els nous temes basats en les lletres de Rossellò-Pòrcel aquest dijous a Palma amb un concret que tindrà lloc al Trui teatre a les 21 hores (el cost de l’entrada és de 18 euros).

stats