Publicitat
Publicitat

Projecte d'intervenció comunitària a Santa Catalina, el Jonquet i Son Roca

Cort, "la Caixa" i el GREC impulsen l'establiment de relacions per millorar el desenvolupament social i la convivència local

Els barris de Santa Catalina, el Jonquet i Son Roca són objecte d'un projecte d'intervenció comunitària per al foment de la convivència i la cohesió social.  Es tracta d’afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida de les persones que viuen en aquest barriades i amb la seva metodologia es planteja mantenir, millorar i establir noves relacions entre ciutadans i ciutadanes, recursos tècnics i administracions.

L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Palma han signat aquest dimarts l’acord a través del qual prenen el compromís de desenvolupar aquest projecte al districte de Ponent de la ciutat, conjuntament amb el GREC (Grup d'Educadors de Carrer i Treball amb Menors). Han presidit l’acte de presentació Jaume Lanaspa, patró de la Fundació Bancària “la Caixa”; Francisco Costa, director territorial de “la Caixa” a Balears, i Mateu Isern, batle de Palma.

L'acord compromet a la contractació de tres persones que actuen com a facilitadors i dinamitzadors de tot el procés i que estaran a disposició de tots els àmbits i regidories de l'Ajuntament. La direcció i coordinació del projecte recau sobre l'Obra social “la Caixa”, un equip científic de la Universitat Autònoma de Madrid i un comitè assessor. A més, el projecte compta amb l'aval de la Secretaria General d'Immigració i Emigració del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Flexibilitat per a contexts diferents

El projecte s'inicia amb l'establiment de relacions entre professionals, ciutadania i representants de les administracions, per donar pas a la generació d'un coneixement compartit de la realitat, que desemboca en accions conjuntes entres els tres protagonistes. A partir d’aquí, s’aniran generant espais tècnics de trobada amb la implicació de professionals perquè puguin compartir informació dels recursos existents al territori i dissenyar un pla d’acció conjunt que doni resposta als principals reptes de la ciutat. La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos d’actuació principal del projecte que comportaran, a més, l’impuls d’activitats socials i familiars a la ciutat.

L’Obra Social “la Caixa” impulsa el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, en col·laboració amb diferents entitats socials i amb les administracions locals, en territoris de tot Espanya amb un alt nivell de diversitat cultural. Part de l’èxit del projecte es deu a la combinació entre la flexibilitat que requereix cada context i la unitat en l’enfocament metodològic de la intervenció. És per això, que a partir de 2014, s'han unit al projecte 24 territoris més dels 16 originals que en formaven part des dels seus principis (any 2010). Entre les noves incorporacions hi ha el districte de Ponent de Palma.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT