Política 30/05/2013

Taxistes i proavortistes encenen el ple de Cort

El PP negocia a contra rellotge amb PSIB i Més mesures per aturar els desnonaments

Ander Zurimendi
1 min

PalmaDesenes de persones protesten avui dins la sala de plens de l'Ajuntament de Palma en una de les sessions més concorregudes del darrer any.

El grup més nombrós és el dels taxistes, que reivindiquen la liberalització total del sector. De fet, uns 70 taxis prengueren part ahir d'una caravana de protesta al llarg de les Avingudes, que va acabar a Cort. El regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, intenta reconduir la via de negociació amb els taxistes, malgrat que assegura que el seu pla és "opcional" i que cada taxista podrà prendre el model de torns organitzatius que desitgi.

Així mateix, dues desenes de joves favorables a l'avortament, convocats per la plataforma Dret a decidir i Feministes en acció, protesten en el ple contra la retallada del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, a la Llei d'interrupció voluntària de l'embaràs.

A més, un grup de funcionaris de l'Ajuntament de Palma, entre els quals hi ha sindicalistes de la Junta de Personal, reivindiquen millores laborals en el conveni funcionarial.

Finalment, hi són presents membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), els quals defensaran avui dematí noves mesures per aturar els desnonaments. A hores d'ara, el PP negocia contra rellotge amb el PSIB i Més algunes mesures per aturar els desnonaments. El punt més important és el paper que els bombers de Palma i la policia local han de jugar davant una ordre de desnonaments, i l'esquerra els demana insubmissió.

stats