Societat
Balears 05/09/2013

UPyD no veu motius per anar a la vaga

Creu que els motius dels convocants són merament "polítics"

Ara Balears
1 min

PalmaUnión, Progreso y Democracia (UPyD) ha anunciat avui que ni comparteix ni dóna suport a les raons de la convocatòria de vaga indefinida a l'ensenyament per part de CCOO, STEI-i i l'Assemblea de Docents a Balears perquè considera que els motius són "purament polítics ".

El coordinador del Grup d'Educació d'UPyD de Balears, Julián Ruiz-Bravo, afirma en un comunicat que "els convocants assenyalen que els motius per la vaga són el rebuig als decrets del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i de símbols en els centres docents".

Ruiz-Bravo afegeix que "no obstant això a ningú no se li escapa quin és el motiu real: la defensa numantina de la immersió lingüística que consideren no voluntària i lliure, sinó obligatòria, i per això rebutgen el TIL perquè senten que l'ensenyament en anglès i en castellà és una amenaça al català".

També remarca que UPyD no és partidari del TIL, del qual ha assenyalat en diverses ocasions les seves "contradiccions i limitacions", però el partit considera que mentre no s'instauri un sistema de llibertat d'elecció de llengua, que és el que realment defensa, aquest decret representa almenys un punt de partida al qual cal donar suport i cal millorar-lo.

Ruiz-Bravo destaca també la resistència dels sindicats i de col·lectius dels professors a perdre capacitat d'utilitzar la funció pública com a "arma de pressió política" i estima que "per això s'oposen al decret de símbols".

UPyD troba que "els professors han de ser exquisidament neutrals sobre qüestions polítiques o de política educativa en l'exercici de les seves funcions docents i davant els seus alumnes".

stats