Els taxistes de Palma faran un referèndum el 28 d'abril per regular torns d'estiu

Grups de treballadors del sector defensen postures contràries

Els taxistes de Palma faran el proper 28 d'abril un referèndum per decidir com s'han de regular els torns en els mesos d'estiu, el motiu principal de les disputes entre el sector i de les protestes de les últimes setmanes. Aquest ha estat l'acord a què s'ha arribat durant la reunió que han fet els representants dels taxistes amb el batle de Palma, Mateu Isern, i el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, aquest dimarts per tal d'arribar a acords sobre el sistema de torns , informa Cort.

Vallejo ha destacat la "bona disposició" dels taxistes per arribar a un acord i "la productiva mediació" d'Isern, que ha possibilitat "que siguin els propis taxistes els que finalment decideixin com s'han de regular els torns". El regidor ha explicat que els conflictes no s'originen per un problema entre el consistori i els taxistes, sinó "com a conseqüència de problemes interns entre ells, perquè defensen postures contraposades", de manera que el batle "ha apel·lat a la responsabilitat" perquè tanquin acords "pel bé de la ciutadania i dels turistes" que visiten Palma.

Vallejo ha afegit que aquesta bona disposició s'ha concretat en la desconvocatòria de la concentració que tenien previst fer tres de les quatre associacions de taxistes demà a Palma i a la qual la CAEB no s'havia sumat. Les preguntes que es faran al referèndum han quedat "sobre la taula", ha admès Vallejo, encara que, ha insistit, "seran ells els que decidiran la regulació dels torns durant els mesos d'estiu".

Finalment, Vallejo ha afegit que pràcticament hi ha acords en la resta de les demandes pendents sol·licitades pels taxistes, a l'espera de concretar alguns punts pendents. A la reunió han estat presents representants dels taxistes integrats a la patronal CAEB, el sindicat ATP, els taxistes de la PIMEM i l'Associació d'Autònoms del taxi.