Castro obre procediment contra Matas i Pepote pel cas Palma Arena

El jutge investiga els delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració i falsedat en document oficial

El jutge d'Instrucció número 3, José Castro, ha dictat el pas a procediment abreujat del cas Palma Arena perquè les acusacions puguin demanar que obri judici contra l'expresident Jaume Matas i l'exdirector general d'Esports José Luis Pepote Ballester per la construcció del velòdrom.

Castro ha dictat l'acte de pas a procediment abreujat de la peça número 8 del cas Palma Arena pels suposats delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració i falsedat en document oficial per part de Matas i Ballester en el procés d'adjudicació de les obres de construcció del velòdrom, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

En la resolució, contra la qual hi cap recurs de reforma i apel·lació, el magistrat emplaça a les acusacions al fet que formulin el seu escrit d'acusació sol·licitant l'obertura de judici oral, o el sobreseïment de la causa.

Aquesta causa és l'originària de les 27 peces en les quals està dividit el cas Palma Arena, per alguna de les quals ja han estat jutjats i condemnats tant Matas com Ballester.

Aquest dijous mateix Pepote va admetre davant l'Audiència de Palma que va cometre prevaricació i frau en contractar sense concurs les obres d'un vestuari en el poliesportiu Prínceps d'Espanya, delictes pels quals pagarà una multa de 9.000 euros, en una altra de les peces d'aquest procés.

A més tant Matas com Ballester estan sent jutjats en la vista oral del cas Nóos, en el qual el proper dia 9 l'exdirector general d'Esports obrirà les declaracions dels acusats.

El + vist

El + comentat