Castro envia a judici el cunyat de Matas per delicte electoral

El jutge d'instrucció ha dictat interlocutòria d'obertura de judici oral contra Fernando Areal per haver pagat en negre part de la campanya del PP el 2007

El jutge d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha dictat interlocutòria d'obertura de judici oral contra el cunyat de Jaume Matas i extresorer del PP balear, Fernando Areal, pel suposat finançament il·legal de la campanya electoral del Partit Popular el 2007 i que s'ha instruït com a peça número 4 del cas Palma Arena.

Castro envia Areal a judici per suposats delictes de falsedat en document oficial, malversació de fons públics i falsedat en document mercantil. Li imposa una fiança de responsabilitat civil de 20.000 euros. La interlocutòria sobreseu les actuacions contra Miguel Romero, responsable de l'empresa de comunicació Nimbus encarregada de la campanya el 2007. La Fiscalia atribueix a Areal un delicte electoral relacionat amb factures per a la campanya del Partit Popular, del qual era gerent, en les eleccions de 2007.

L'escrit d'acusació de la Fiscalia Anticorrupció contra el cunyat de Matas parla obertament que el PP balear hauria pagat una part de les despeses electorals en negre i a través de factures que abonaven distintes empreses i que, en realitat, responien a serveis electorals de la campanya del PP. És més, el fiscal diu, en el seu escrit, que el PP balear “fou el beneficiari” dels fets delictius que atribueix a Areal com a autor d'un delicte electoral.

El fiscal també assenyala que el mateix havia succeït en la campanya electoral de 2003. És allà on esmentà directament l'actual dirigent del PP balear José María Rodríguez i també Jaume Matas com les persones que, juntament amb Areal, es reuniren amb el propietari de l'empresa de publicitat Over Marketing, Daniel Mercado, i acordaren que part dels serveis de publicitat que prestarien les seves empreses al PP per a la campanya de 2003 es pagarien en negre. El fiscal Pedro Horrach va descriure que, habitualment, Mercado rebia, a la seu del PP balear, aquests pagaments en negre de la mà de Fernando Areal i que, en una ocasió, fou el mateix José María Rodríguez qui li donà els doblers opacs en metàl·lic, un total 24.000 euros.