FOTOGRAFIA COMENTADA
Cultura 16/07/2013

Pura poesia visual

C. Ros
1 min
Jaula nube / CHEMA MENDOZ

PalmaQualsevol podria posar un núvol dins una gàbia, només cal imaginar-s'ho i jugar. Les fotografies de Chema Madoz són poemes visuals i, en aquest sentit, estan construïdes per trastocar el significat o per aportar un nou sentit als objectes retratats. Com un jeroglífic amb una resolució precisa, després l'artista ens obre la possibilitat de què cadascú llegeixi la imatge com vulgui i, a partir d'aquí, les reflexions facin el seu personal camí. Mentre, a la fotografia hi queda també el retrat d'un fotògraf que sembla no trobar mai fi a les seves ocurrències, que sap treure les coses del seu context habitual i, en reunions sorprenents, abstreure'ns de la realitat per llançar-nos a l'univers de la poesia.

Chema Madoz (Madrid, 1958), porta molts anys desenvolupant una personal construcció dels objectes i, així i tot, es considera fotògraf. De fet, ell mateix ha declarat que els seus muntatges estan fets per ser fotografiats. Premi Nacional de Fotografia a l'any 2000, de fa deu anys treballa amb una càmera Hasselblad.

La fotografia que il·lustra aquesta pàgina fa part de l'exposició Chema Madoz. 2000–2005 que es pot visitar al Casal Solleric, fins al 8 de setembre.

stats