El jutjat admet a tràmit un recurs per anul·lar la llicència d'obres de Palma Springs

Cort informa que es persona en el procediment i es mostra sorprès perquè el demandant sigui "un particular de València"

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma ha admès a tràmit un recurs que demana l'anul·lació de la llicència d'obres concedida per Cort el 29 de juliol passat a la promotora Unibail Ruibanco per a la construcció d'un macrocentre comercial a la zona humida de les Fontanelles, amb el nom comercial de Palma Springs. L'equip de govern municipal ha anunciat aquest dimarts la personació de l'Ajuntament en el procediment després d'haver-ne tingut coneixement. El portaveu, Julio Martínez, no ha donat més detalls sobre aquesta qüestió, però sí que ha mostrat la seva sorpresa perquè el recurs hagi estat interposat "per un particular que no resideix aquí, sinó a València".

L'equip de govern del PP va atorgar la llicència d'obres a Unibail Ruibanco el 29 de juliol passat, quan el projecte ja tenia llicència d'activitats, que es va concedir al febrer de 2013, i després que la llei pemetés simultanejar les obres d'urbanització, en curs des de 2012, i la construcció. No obstant això, la promotora va haver de constituir un aval de més de 12 milions d'euros. La llicència d'obres es va concedir amb un pressupost de 59.488.494 euros, tot i que els inversors han promès una inversió al voltant dels 225 milions d'euros.

El Govern de José Ramón Bauzá i l'Ajuntament de Mateu Isern han donat el seu vistiplau al projecte, tot i les reiterades denúncies pel perill mediambiental que suposa la construcció del macrocentre comercial a la zona humida de la Platja de Palma. Aquest suport institucional es visualitzà el passat 13 d'octubre en la gran presentació del projecte Palma Springs feta pels promotors. El centre comercial tindrà una superfície de fins a 70.000 metres quadrats i més de 200 locals comercials, i esperen obrir-lo a la tardor de 2016.

El + vist

El + comentat