Font sobre l'elecció dels senadors: "El bipartidisme torna a guanyar la partida"

Els diputats d'El Pi han estat els únics a votar en contra de la designació de Bauzá i Antich com a senadors autonòmics

Els tres diputats d'El Pi han estat els únics que han votat contra l’elecció de José Ramón Bauzá i Francesc Antich com a senadors autonòmics. El portaveu del grup, Jaume Font, ha explicat que "de nou s’ha perdut l’oportunitat d’arribar a un consens".

"Continuam exactament amb els mateixos mètodes de sempre i el bipartidisme torna a guanyar la partida”, ha dit Font qui, en aquest sentit, ha recordat també que “s’ha perdut la possibilitat que hi pugui haver un senador d’un partit de Balears que no degui cap obediència a Madrid”.

“No havien de canviar les coses? En El Pi estam en contra que es prediqui als ciutadans que les coses es faran d’una altra manera i que quan arriba el moment tot continuï igual”, ha lamentat. Per aquest motiu, el portaveu d'El Pi ha fet una especial menció a la responsabilitat del partit que lidera Alberto Jarabo: “Podem ha permès que el bipartidisme sigui el guanyador d’avui. On eren? Ja s’han assentat a la casta?”.

El Pi adverteix que si bé el Parlament delega la representativitat de la ciutadania a dos senadors, la inèrcia fa que en arribar a la Cambra s’arrepleguin a la disciplina de partit, “dels seus partits: el PP i el PSOE”. Per això Jaume Font ha demanat una modificació del reglament que permeti una representativitat “més real”, escollint els senadors a les eleccions generals. “Donant més poder al poble”, ha especificat el diputat d'El Pi. “Això és un canvi, això és ser sensible al que es va votar el passat 24-M. En el Pi sí que som coherents”.

Més continguts de