PARLAMENT

El PP critica la “conga” d'Armengol i defensa el ball de Sáenz de Santamaría

Prohens diu que abandonar els plens no serà la tònica habitual dels populars

El PP ha carregat aquest dimecres contra la presidenta Francina Armengol per celebrar dimarts, ballant a les portes del Parlament, la derogació de la llei de símbols que s'acabava de produir a l'hemicicle. La portaveu parlamentària dels populars, Marga Prohens, ha volgut veure un to de “revenja” en la celebració per la derogació d'aquesta llei impulsada pel PP la legislatura passada i ha retret a Armengol que “s'ha tornat a oblidar que és la presidenta de tots” i que ballàs la “conga” com si ja “s'hagués acabat l'atur” o s'hagués aconseguit el “rescat ciutadà”. Prohens, però, ha considerat que el ball que protagonitzà hores després en un programa televisiu la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, “són coses diferents”.

La presidenta Armengol, juntament amb altres membres del seu Govern i de les forces del Pacte, va celebrar ballant en rotlo al ritme d'una xaranga la derogació de la Llei de símbols, un fet que la majoria progressista va voler convertir en un símbol del canvi i de la llibertat d'expressió. Tot i que Prohens es va referir a la cançó que ballaven com la “conga”, en realitat la cançó interpretada per la xaranga era 'Bella ciao', un cant de lluita antifeixista.

Prohens ha tornat a justificar la decisió dels diputats del PP d'abandonar el ple en el moment de la votació de la llei de símbols i, malgrat reconèixer que hi havia diferents opinions dins el seu grup a l'hora de decidir el sentit del vot, ha insistit que no varen abandonar el ple per evitar que es dividís el vot del, PP sinó perquè consideren que la llei de símbols es va “malinterpretar” i que cal regular els símbols oficials. També ha al·legat que no volien participar “en un xou” i en una “posada en escena” preparada. I s'ha referit al fet que un membre de Podem li regalàs una camiseta verda o que el portaveu de MÉS per Menorca desplegàs un llaç quadribarrat a la tribuna d'oradors. “El xou havia començat abans” que el PP abandonàs l'hemicicle, ha apuntat. I ha recalcat que la decisió d'abandonar el ple no serà una tònica habitual en el grup popular.

Sis diputats dels vint, pel no

Malgrat la versió oficial, defensada per Prohens, el cas és que la direcció del PP balear havia decidit inicialment abstenir-se en la votació de la derogació de la llei de símbols. En aquesta posició es trobaven el president del partit, Miquel Vidal, i la portaveu parlamentària, que havia defensat en públic l'abstenció. Però un sector del partit, en el qual hi havia sis diputats dels 20 i que estava liderat pel parlamentari Antoni Camps, pressionà perquè es votàs en contra de la derogació d'una llei impulsada per ells per coherència.

Per evitar la divisió interna, el PP va decidir dilluns una solució salomònica: plantejar una proposta en el ple per fer una altra llei consensuada i, en ser rebutjada, tenir un motiu per abandonar el ple i estalviar-se la votació. El PP no va fer una defensa aferrissada de la seva llei i va ser Ciutadans qui va assumir el discurs de l'anterior Executiu de Bauzá a l'hora de denunciar una suposada ideologització dels centres educatius, un discurs que fou aplaudit pels diputats del PP que defensaven el vot en contra de la derogació.

 

Més continguts de