Una pastera amb nou persones arriba a Santanyí procedent del Nord d'Àfrica

Han estat traslladades a la Policia Nacional de Manacor

Una pastera amb nou joves procedents del Nord d'Àfrica a bord ha arribat avui a la matinada a la costa de Santanyí. Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, l'embarcació ha estat localitzat en una cova entre Cala Santanyí i Cala Figuera. Els nou immigrants han estat detinguts i traslladats des del quarter del municipi cap a la Policia Nacional de Manacor.

La barca amb què han arribat és molt petita i no duia motor, tot i que el més probable és que l'hagin tirat dins la mar, tal com se sol fer, segons ha indicat la Benemèrita. El país de procedència encara no s'ha confirmat. La Guàrdia Civil continua amb el dispositiu en marxa i no descarta trobar més persones.

La Policia Local ha estat la que ha donat l'avís avui matí, quan ha trobat dos dels immigrants mentre feia la ronda.

 Al llarg del dia, un cop siguin posats a disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, s'iniciarà l'expedient de devolució corresponent. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible a la Península.
L'embarcació ha estat localitzada en una cova de la costa de Cala Figuera i té uns 6 metres d'eslora. És la segona de similars característiques que arriba a Illes Balears aquest 2014 després de la que va aparèixer a Cabrera el 24 de juny amb 12 immigrants il·legals a bord. Des 2012 no arribava cap pastera a les Illes.