EMIGRACIÓ

La segona pastera de l'any arriba a Santanyí

Els nou immigrants que hi anaven a bord seran repatriats

Una pastera amb nou joves a bord, procedent del nord d'Àfrica, ha arribat avui a la matinada a la costa de Santanyí. L'embarcació s'ha localitzat en una cova molt a prop de Cala Figuera, on els immigrants l'havien amagada. Els nou joves han estat traslladats al quarter de la Guàrdia Civil de Santanyí i després a les dependències de la Policia Nacional de Manacor. Des d'allà seran duits a un centre d'internament d'estrangers, segurament de València, segons ha informat la Guàrdia Civil. Després se n'iniciarà el procés de repatriació.

La barca amb què han arribat fa sis metres d'eslora i duia motor, que la Benemèrita ha recuperat de dins la mar. El dispositiu de recerca continua, ja que no es descarta que a la barca hi hagués més gent. També s'obrirà una investigació per esbrinar si els radars situats a la costa han fallat i per què.

La Policia Local ha estat la que ha donat l'avís avui matí devers les set de la possible arribada d'una pastera, quan ha trobat dos dels joves que voltaven per Cala Figuera, visiblement desorientats i amb la roba banyada. Després s'han localitzat els altres set immigrants.

La costa sud de Mallorca és l'habitual per a l'arribada d'emigrants del nord d'Àfrica, ja que és la ruta més curta. El bon temps i la bona mar dels darrers dies haurien afavorit que els emigrants prenguessin la decisió d'emprendre el viatge.

Aquesta és la segona pastera que arriba a les Balears enguany. La primera  va aparèixer a Cabrera el 24 de juny, amb 12 persones a bord.