TRANSPARÈNCIA

El Parlament balear té més de 250 obres d'art valorades en 2,2 milions d'euros

La nova web de la cambra fa públic el seu patrimoni historicoartístic i el seu valor

El Parlament balear té 2,2 milions d'euros en patrimoni historicoartístic. Disposa de 252 obres d'art (la majoria pintures i dibuixos) valorades en 2.271.494 euros. Així es posa de manifest en un dels nous apartats de la nova web de la institució, que s'ha posat en marxa aquest dimecres. Segons la relació de béns que s'ha fet pública, l'obra més important de la cambra autonòmica és el conjunt decoratiu de Ricard Anckermann de la sala de plens. És a dir, la decoració de la sala de les cariàtides, que està valorada en 901.518 euros, gairebé la meitat del valor de tot el patrimoni artístic de la institució.

La segona obra de més valor del Parlament és un oli de Tarrasso ubicat a l'entrada principal de l'edifici. Està valorat en 240.404 euros i és l'obra més cara adquirida pel Parlament mateix, perquè la decoració de la sala de plens ja hi era quan es va adquirir l'edifici. Per sobre dels 100.000 euros, encara hi ha dues obres més: el conjunt decoratiu de Roberto Montenegro, quatre frisos ubicats a la sala Montenegro i valorats en 150.253 euros, i la pintura de Ricard Anckermann 'L'entrada de Jaume I a la Ciutat de Mallorca', ubicada a la sala dels Passos Perduts i valorada en 102.172 euros. Al marge d'aquestes, una de les obres noves més cares que s'han adquirit darrerament és l'obra escultòrica símbol de la VII legislatura (2007-2011), de Joan Costa. Es va adquirir quan era presidenta Maria Antònia Munar (UM) i està valorada en 61.846 euros.

La relació d'obres també mostra el preu del retrat del president de la VI legislatura, Pere Rotger (PP), que es va descobrir l'any 2010, quan Munar era presidenta. L'obra, signada per Natxo Frisuelos, es troba a la sala del Senat, al costat dels retrats de la resta de presidents (excepte el de Munar, que no hi és) i el seu valor és de 10.272 euros. En canvi, els retrats d'altres expresidents de la cambra, com Maximilià Morales (UM), Joan Huguet (PP) i Antoni Diéguez (PSIB), apareixen en la relació amb el valor d'un euro cada un.