Publicitat
Publicitat

Recuperen una creu de terme del segle XVI desapareguda a Campanet a principis dels 90

Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil han arrestat dos homes d'Alcúdia

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han arrestat dos veïns d'Alcúdia com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni (A.H.H., de 31 anys, i D.G.B., de 32), i han recuperat un fragment d'una creu de terme del segle XVI, desapareguda a Campanet.

La investigació va començar el 22 de setembre, quan la Guàrdia Civil va ser informada de la troballa en una finca de Petra d'un tros de columna de pedra de marès, adornada a la part superior per un capitell amb figures de sants.

Després de sol·licitar a tècnics de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern balear un informe sobre l'antiguitat, protecció i catalogació, es desprèn que és part de les denominades creus de terme, que antigament delimitaven els municipis.

La peça en concret data d'un període comprès entre els segles XVI o XVII i està catalogada com a Bé d'Interès Cultural (BIC). La creu es trobava desapareguda des de finals dels anys 90 de l'ermita de Sant Miquel de Campanet.

En el marc de l'operació Creu, els agents van descobrir els autors de la sostracció i van detenir a principis d'octubre els dos suposats responsables.

La relíquia serà retornada a l'Ajuntament de Campanet, un cop ho autoritzi l'autoritat judicial, perquè sigui restaurada i col·locada al seu lloc d'origen.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT