TURISME

La patronal de lloguer de cotxes demana un IVA reduït

El sector valora positivament haver estat inclòs en l'esborrany del reglament de la Llei turística que elabora el Govern

La patronal de lloguer de cotxes de Balears, Baleval, ha reclamat aquest dilluns la reducció de l'IVA, aprofitant que en el transcurs de la se va assemblea anual hi ha hagut presència institucional, ja que el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, ha presidit la cloenda de l'acte.

Durant la trobada, el president d'aquesta associació, que engloba prop de les tres quartes parts d e la flota de cotxes de lloguer de les I lles, Toni Masferrer, ha mostrat  satisfacció per la inclusió del sector en l'esborrany del reglament de la Llei de turisme de la Comunitat, que actualment es troba en tramitació i al qual nombrosos col·lectius empresarials han fet aportacions.

Per la seva banda, Martínez, que ha remarcat el suport del Govern al sector, ha destacat que el 'rent a car' ha de ser considerat turístic i que l'Executiu ha de mantenir una estreta relació amb els seus representants, com també disposar de les dades necessàries per poder avaluar-ne l'activitat.

A l'assemblea han participat el director general de Salut Pública i Consum, Luis Rafael Santiso, que ha fe t una xerrada sobre bones pràctiques en el sector, i el president de la patronal estatal de lloguer de cotxes (Fenebal), Miguel Ángel Saavedra .
Aquest darrer ha destacat la importància i el pes específic de les Balears en aquest sector, ja que es compren 160.000 vehicles cada any i al voltant de 20.000 d'aquests corresponen a les I lles.

A més a més, s'hi ha retut homenatge, amb motiu de la seva jubilació, al secretari, José María Blay, que no ha pogut assistir-hi per problemes de salut però a qui li ha estat lliurada una placa commemorativa.

Més continguts de

El + vist

El + comentat