Els imputats del cas Peatge demanen l'arxiu i la nul·litat de la causa

Tampoc no volen que sigui un jurat popular qui tengui la paraula final sobre la seva suposada culpabilitat

Els advocats dels tretze imputats en el cas Peatge pel presumpte frau de 41,9 milions al Consell de Mallorca en el desdoblament de la carretera Palma-Manacor (Ma-15) han demanat avui el sobreseïment de la causa, la nul·litat de l'acte en el qual se'ls imputa i que no la jutgi un jurat popular.

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma ha acollit aquest dematí la vista prèvia de notificació formal dels delictes als tretze imputats d'aquesta causa, entre els quals figuren l'exconseller d'Obres Públiques Antoni Pascual i l'exdirector insular de Carreteres Gonzalo Aguiar, en una sessió en què han plantejat les seves al·legacions.

La sala del jutjat ha quedat petita per acollir les acusacions i tots els imputats amb els seus respectius advocats, i ha estat necessari incorporar alguns bancs per poder dur a terme aquest tràmit derivat de la interlocutòria dictada el març passat per la jutgessa d'Instrucció Ana San José, en què ordenava l'obertura de procediment perquè siguin jutjats per un tribunal del jurat.

Els imputats han sol·licitat el sobreseïment provisional de la causa perquè consideren que no hi ha indicis dels delictes continuats de malversació, suborn, falsificació documental i frau a l'Administració que els imputa la jutgessa.

Sant José va imputar aquests delictes als dos exalts càrrecs, a un enginyer, a un zelador de la institució insular i a nou particulars perquè considera que "hi ha indicis suficients" per entendre que van desviar fons públics en benefici particular.

Segons la magistrada, es van posar d'acord amb els responsables de la concessionària del desdoblament de la Ma-15 per fer obres de reforma en els seus domicilis particulars, exigir doblers a particulars i empreses que tenien els seus negocis al costat de la carretera, permetre que augmentàs el cost de l'obra amb 41.900.000 euros i ometre el control del peatge a l'ombra amb què es va pagar part del projecte.