PÍNDOLA LEGAL

Clau 1234;)

Ahir em vaig donar d’alta en una nova web. M’hi havia de registrar amb usuari i contrasenya. Anava a posar la de sempre, així no me n’oblido, però just acabava de llegir un informe de seguretat de l’Institut d’Investigació Francès Eurecom sobre noves tecnologies per desxifrar claus i usar-les fraudulentament.

Aquest informe concloïa que la tan estesa teoria de posar claus amb alguna majúscula i un nombre havia quedat obsoleta. Treball fàcil per als dolents de sempre. Recomanaven utilitzar contrasenyes més llargues amb lletres, números i símbols. Suposo que ja ningú posa com a contrasenya 1234, a que no? Però ara resulta que serà més segur posar Yo12341234:) que Zhruhl5.

Consell: creau una clau fàcil de recordar però llarga i combinada. Per exemple, les dues últimes xifres de l’any de naixement d’un familiar, el seu nom a l’inrevés, el símbol que més us agradi ;), el nom de la vostra empresa i, per acabar la feina, a cada web afegiu la primera lletra de la pàgina utilitzada. En el meu cas, 08naoJ;)DMSCONSULTINGf si és per a Facebook.
És més fàcil del que sembla i la vostra ciberseguretat us ho agrairà. A que no deixau la porta de casa oberta? Idò el mateix...

Més continguts de