Anem Editors recopila en un llibre els gravats rupestres de Cerdanya, l'Alt Urgell i Andorra

Acaba de publicar un llibre de Jordi Casamajor i David Gálvez sobre la qüestió

Gravats rupestres d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya és el títol del darrer llibre publicat per Anem Editors, fet a quatre mans per Jordi Casamajor i David Gálvez. Casamajor és un dels principals especialistes en gravats rupestres al Pirineu, i al llarg dels anys n'ha localitzat i documentat nombrosos, especialment a Andorra, a Cerdanya i a l'Alt Urgell, dels quals n'ha fet difusió en articles especialitzats i a través de la xarxa. Mai fins ara, però, els gravats rupestres d'aquests tres territoris havien estat objecte d'un llibre divulgatiu per fer arribar al gran públic la riquesa d'aquests petroglifs ocults en les nostres muntanyes.

L'obra, profusament il·lustrada amb una gran quantitat de fotografies, recull desenes de gravats, eminentment sobre pedra per bé que no de manera exclusiva, els quals compten amb una explicació divulgativa sobre les seves característiques, i el seu possible origen i significat. Per les seves característiques, es tracta d'un format innovador per donar a conèixer els tresors dels nostres avantpassats que s'oculten en les muntanyes pirinenques.

Des d'aquesta setmana, el llibre, que va ser presentat en primera instància el passat 10 de desembre a Sant Julià de Lòria, es pot trobar ja a les llibreries i aviat s'espera que es pugui donar conèixer per part dels autors a Cerdanya i l'Alt Urgell.

El + vist

El + comentat