Els Bombers apaguen dos focs de llamp a l'Alt Pirineu i Aran

Un d'ells a la muntanya de Vila i l'altre a Montferrer i Castellbò

Els Bombers de la Generalitat, en un cas amb el suport dels Pompièrs d'Aran, han hagut d'intervenir en les darreres hores en dos incendis de llamp a l'Alt Pirineu i Aran. Les tempestes que hi ha hagut a la zona han anat acompanyades d'aparell elèctric. En alguns moments, de fet, ha estat tempesta seca, de manera que ha caigut algun llamp sense anar acompanyat de pluja. Això ha fet que en dos casos, en què els llamps han caigut al bosc, es produïssin petits incendis.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han informat que a les 15:19h d'aquest diumenge un particular ha avisat d'un incendi a la muntanya de Vila, al municipi de Vielha e Mijaran. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat un helicòpter amb sistema d'extinció que ha pogut apagar l'incendi en pocs minuts.

Posteriorment, a les 17:57, també un particular que ho ha vist, ha avisat als Bombers, en aquest cas per un foc de llamp que s'havia produït en una zona boscosa del municipi alturgellenc de Montferrer i Castellbò. Igual que a Vila, un helicòpter ha apagat ràpidament les flames. Des del cos de Bombers de la Generalitat han tingut coneixement que aquest episodi de tempesta seca també ha provocat un petit foc de llamp a Andorra.