Localitzen el boletaire perdut al Pallars Jussà

L'han trobat desorientat i cansat i l'han traslladat a l'Hospital del Pallars

Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest diumenge al migdia, a les 13.42 hores, l'home de  68  anys que buscaven des de la tarda de dissabte quan collia bolets a la zona de Bonrepòs, al municipi de Gavet de la Conca (Pallars Jussà). Tal com han explicat des del cos, des de l'helicòpter de Bombers de la Generalitat han detectat un objecte que podia indicar el pas recent d'algú per una zona situada a uns dos quilòmetres del darrer punt d'albirament de la persona, i lleugerament al sud-oest dels sectors on aquest matí es desenvolupava la recerca terrestre. L'aparell ha aterrat i els efectius del  GRAE  han inspeccionat l'element, que ha resultat ser la jaqueta de l'home perdut. Al cap de poc, l'han trobat.

L'home ha estat traslladat amb l'helicòpter fins al punt des d'on es coordinava la recerca, a peu de la carretera L-911. Allà, la seva família n'ha fet el reconeixement oficial i, tot seguit, el mateix helicòpter dels Bombers de la Generalitat l'ha traslladat fins a l'Hospital de Tremp. Fonts del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) indiquen que el seu estat és "menys greu", mostrant símptomes de desorientació i cansament, a l'espera d'un reconeixement mèdic en profunditat.

Un cop finalitzada la recerca, el responsable de l'operatiu ha desactivat tots els recursos: un altre helicòpter, en aquest cas dels Mossos d'Esquadra, i 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat (1 unitat canina del  GRC , 1 unitat del Grup d'Actuacions Forestals, GRAF, i  mitjans  terrestres dels parcs de Sort, Oliana, Artesa de Segre, Les Borges Blanques, Guissona, La Pobla de Segur, Tremp, Torà, Àger, Ponts i Isona). També s'havien activat 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra (1 mitjà aeri i membres de la Unitat d'Intervenció en Muntanya i de la Unitat Canina), unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris.

Recordem que la recerca de l'home va començar el dissabte a les  16.50h . Va ser el seu company de sortida qui va donar la veu d'alarma  en no tenir -ne cap notícia des de les 14.00 h. L'indret on se l'ha trobat hauria estat el següent sector a inspeccionar després de les àrees de recerca delimitades aquest diumenge al matí.

El + vist

El + comentat