Chacón visita el Pallars Sobirà i demana "oxigen" per al sector turístic

La consellera ha reclamat al govern espanyol que allargui els ERTO almenys fins al març que ve

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut aquest dimecres a la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, una reunió de treball amb els principals agents turístics de la zona, per tal d'analitzar la situació del sector en l'actual context de crisi sanitària i conèixer de primera mà les seves preocupacions i demandes al respecte. 

En aquest context, Chacón ha destacat que amb aquesta visita ha volgut "conèixer quina és la realitat a nivell de volum d'ocupació i d'activitat que hi ha actualment en el sector turístic de la zona" i alhora, "felicitar i agrair la implicació del sector empresarial en aquests moments especialment difícils". En aquest sentit, ha ressaltat que el Govern està al costat del sector i ha reiterat "la necessitat d' exigir l'extensió dels ERTOs fins com a mínim el març de 2021, demanar moratòries associades a despeses i sobretot ajuts directes del fons de recuperació de la Unió Europea". El sector turístic necessita oxigen", ha remarcat la consellera.

D'altra banda, Chacón també ha ressaltat que " el turisme familiar i domèstic que caracteritza la destinació Pirineus, pot salvar un xic més el sector turístic de la zona". Actualment l'Alt Pirineu i Aran disposa de 823 establiments turístics, entre hotels, càmpings, complexos d'apartaments turístics i establiments de turisme rural, una oferta de les més importants de Catalunya, només superada per la destinació de la Costa Brava.

En aquesta trobada, la consellera ha estat acompanyada del director general de Turisme, Octavi Bono; del director de l'Agencia Catalana de Turisme, David Font; i del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ramón Alturo. Per part del sector, ha estat present la presidenta de la Federació de Càmpings de la província de Lleida, Marta Cortina, el President de la Federació d'Hostaleria de la província de Lleida, Josep Castellarnau, i el President de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

Visites a Sort i Rialp

Després de la trobada amb el sector turístic, la consellera Chacón s'ha desplaçat a l'Ajuntament de Sort on ha mantingut una reunió amb els alcaldes dels municipis de la comarca. A la tarda, la consellera estat a Rialp, on ha visitat el consistori, diferents establiments turístics de la zona, la Hípica Jordi Baró i l'empresa Barrankisme i l'empresa Fustes Sebastià, companyia especialitzada en solucions estructurals de fusta i un dels principals productors a Catalunya i a Espanya de cases eficients de fusta, és a dir, de baix consum energètic. Nascuda el 1954 a Rialp, l'empresa treballa i posa en posa en valor la fusta del territori.