Decomís de 5.500 paquets de tabac a pistes forestals entre Andorra i Catalunya

Dos vehicles de matrícula andorrana van ser intervinguts amb la mercaderia al seu interior i els seus conductors, un andorrà i un portuguès, s'exposen a multes de fins a 90.000 euros

L'Agència Tributària ha informat aquest dimarts de la intervenció, en dues operacions diferents (una d'elles el passat mes de juny), d'un total de 5.500 paquets de tabac de contraban procedent d'Andorra. Es tracta d'operacions que s'han desenvolupat a pistes forestals entre el Principat i Catalunya, concretament al terme municipal de les Valls de Valira. El tabac confiscat té un valor de mercat pròxim als 26.000 euros.

La primera operació, informa l'Agència Tributària, va tenir lloc el 4 d'octubre i es van decomissar 3.000 paquets. L'actuació es va produir durant un control mòbil de Duanes de l'Agència Tributària: va escorcollar un vehicle tot terreny amb matrícula andorrana que circulava per una pista forestal sense llums. A l'interior es van trobar, i en diferents habitacles del vehicle, paquets de diverses marques: 1.000 paquets de Marlboro, 1.000 paquets de Winston, 500 de Ducados i 500 de Chesterfield. El valor de mercat del tabac decomissat ascendiria a 14.300 euros.

Al vehicle només hi havia el conductor, una persona de 44 anys de nacionalitat andorrana, a qui se li han incoat actuacions per contraban.

Pel que fa a la segona operació, cal remuntar-se el 27 de juny a la mateixa zona. També es tractava d'un control mòbil en una pista forestal a un vehicle tot terreny amb matrícula andorrana. Al seu interior s'hi van trobar 2.500 paquets de tabac de diverses marques: 1.500 paquets de la marca Chesterfield, 500 paquets de Winston, 300 paquets Ducados i 200 de Lucky Strike. Aquests paquets no tenien els precintes reglamentaris i haurien assolit un valor de mercat d'11.680 euros. Al conductor i únic ocupant del vehicle, una persona de 50 anys de nacionalitat portuguesa, se li van incoar diverses actuacions per contraban.

En ambdós casos, exposa l'Agència Tributària, els contrabandistes han jugat amb el límit legal de 15.000 euros de valor del tabac perquè no s'obrin diligències judicials, si bé en ser considerades infraccions molt greus s'exposen a fortes multes, que poden arribar a 90.000 euros.

El + vist

El + comentat