Educació buscarà "la millor resposta" durant el curs que ve al cas dels docents substituts de Cerdanya

L'alcalde de Puigcerdà ha traslladat la petició al conseller Bargalló i assegura que ha vist "bona predisposició" per trobar una solució

El departament d'Educació de la Generalitat s'ha compromès a estudiar la demanda dels docents substituts de Cerdanya per tal que s'elimini el criteri provincial a l'hora d'accedir a la borsa de substitucions. Preguntats per l'Ara Pirineus, des del departament han assegurat que són conscients d'aquesta situació, ja que fa molts anys que es produeix.

En aquest sentit, han assegurat que el departament estudiarà la reclamació dels docents substituts "i buscarà la millor resposta al llarg del curs que ve". Tot i això, han alertat que es tracta d'un " procés complex".

Justament, aquesta setmana l'Ajuntament de Puigcerdà ha revelat que l'alcalde de la vila, Albert Piñeira, ha mantingut recentment una reunió per videoconferència amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, on li ha transmès aquesta demanda. Des de l'Ajuntament han agraït "la bona predisposició del conseller, que es va mostrar disposat a estudiar una solució que tingui en compte la realitat de la nostra comarca".

El col·lectiu Docents de Cerdanya ja ha aconseguit el suport de tots els alcaldes cerdans així com de la presidenta del Consell Comarcal, Roser Bombardó. També han començat una recollida de signatures per establiments de la comarca i han recollit prop de 600 suports a través de Change.org. El seu objectiu és que s'elimini el criteri provincial a l'hora d'accedir a les borses de substitucions, ja que el fet que la Baixa Cerdanya estigui partida entre les províncies de Girona i Lleida els perjudica.

El + vist

El + comentat