Més seguretat al tram afectat per l'esllavissada a l'N-260

El ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana col·loca una malla d'alta resistència al terreny

El subdelegat del govern d'Espanya a Lleida, José Crespín, ha visitat aquest dijous les actuacions d'urgència que el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana espanyol porta a terme a l'N-260, a l'altura de Pont de Bar, on una esllavissada de roques va tallar la via a mig matí en tots dos sentits de la circulació el dijous 23 de gener durant el temporal. Els tècnics del ministeri ja van instal·lar 2.000 metres de malla de triple torsió a tota la zona afectada, però aquest dijous s'ha col·locat una nova malla d'alta resistència al terreny.

En aquest sentit, segons els tècnics del ministeri, s'instal·laran aproximadament uns 1.000 metres quadrats de malla d'alta resistència mitjançant la tècnica del 'bulonado', és a dir, la perforació del terreny de roques per clavar-hi unes barres de material resistent que han de facilitar fixar la malla protectora. Es tracta d'una actuació que permet ancorar aquests sistemes de protecció a la muntanya i millorar la seguretat a la zona afectada.

Pel que fa a les previsions de reobertura d'aquest tram de l'N-260 en tots dos sentits de circulació, Crespín ha explicat que "ara per ara no podem concretar un calendari ni establir una data de finalització, ja que el ritme de les obres dependrà en bona part de l'estat i qualitat del terreny i de les condicions meteorològiques", i ha afegit que "la prioritat és garantir la seguretat".

Certificat de penals

En el seu desplaçament a l'Alt Urgell, Crespín també ha tingut ocasió de reunir-se amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, per abordar conjuntament la demanda formulada telefònicament pel primer edil del consistori sobre la possibilitat de poder oferir a la Seu l'expedició dels certificats d'antecedents penals que requereixen els treballadors transfronterers a Andorra.

El + vist

El + comentat