El PDeCAT defensa l'equilibri territorial en l'acte d'inici de campanya pel Sí a la Seu d'Urgell

Els demòcrates recorden el dèficit fiscal que pateix avui Catalunya, com a conseqüència del paper en contra que juga l'estat espanyol 

El PDeCAT a la Seu d'Urgell ha donat aquesta tarda el tret de sortida a la campanya pel Sí al referèndum amb la visita de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs i la presidenta de la formació a la vegueria del Pirineu, Mayte Rivero. Sota el títol 'Sí al millor país', des del Partit Demòcrata volen explicar, durant aquests dies que falten per l'1 d'octubre, el seu projecte per a una Catalunya independent. I aquest no és altre que el d'un país "europeu, avançat, amb qualitat de vida per a la seva gent i amb equilibri territorial". Des del partit apunten a una divisió diferent de Catalunya, amb vegueries, la qual cosa igualaria el pes entre els diferents territoris. En definitiva, un model de societat pensant en les democràcies consolidades d'Europa, com Dinamarca, que té un nombre similar d'habitants als del territori català.

Pels demòcrates, el que diferenciaria la Catalunya actual amb la que s'imaginen en el futur és que, d'entrada, l'estat català estaria a favor dels seus ciutadans, mentre que ara s'evidencia que l'estat espanyol juga en contra dels interessos dels catalans i catalanes. A més, en termes econòmics, el PDeCAT recorda que Catalunya disposaria de molts més recursos, ja que el dèficit fiscal que pateix avui en dia provoca conseqüències en serveis públics bàsics com la salut, l'ensenyament o els transports. I en l'àmbit pirinenc, més concretament, asseguren que l'estat català podria afrontar alguns dèficits que es mantenen des de fa temps, com és el cas de la N-260, una carretera estatal que ha anat rebent les inversions "en comptagotes". 

El + vist

El + comentat