El PSC també reclama que el confinament sigui comarcal en zones rurals

El diputat Òscar Ordeig demana a més que es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers 

Igual que ja han fet diversos representants i institucions de l'Alt Pirineu i de l'Aran, el PSC ha reclamat a la Generalitat que "eixampli els actuals confinaments municipals a comarcals a les zones rurals de Catalunya o, almenys, diferenciï les mesures restrictives imposades per als municipis de menys de 3.000 habitants". El diputat i cap de llista del PSC a la circumscripció de Lleida, Òscar Ordeig, ha afirmat que "és absurd confinar un municipi amb un centenar d'habitants, més encara si tenim en compte que en bona part d'aquests pobles fins i tot registren una molt baixa afectació de la pandèmia de Covid-19". En aquest sentit, ha afegit que "de nou, com ja va passar a l'estiu amb el confinament de Lleida i pobles del Segrià, aquest govern demostra tenir molt poc o nul coneixement del nostre territori; no coneix la realitat de les zones rurals i dels pobles petits".

Diversos representants polítics pirinencs reclamen que el confinament sigui comarcal

Ordeig ha apuntat que "no es poden aplicar les mateixes mesures de Barcelona als petits municipis o als micropobles, fer-ho suposa un greu perjudici si tenim en compte la greu falta de serveis bàsics, resultat de les retallades d'aquest mateix govern" i ha recordat que "aquesta diferenciació ja es va fer durant l'estat d'alarma, a l'inici de la pandèmia, per tant seria bo que la Generalitat prengués nota d'allò que altres administracions han fet bé".

El Conselh Generau també demana a la Generalitat que la mobilitat sigui comarcal i no municipal

També ha reclamat que "es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers amb l'Aragó, Andorra i França". Ordeig ha destacat que "les restriccions indiscriminades que ha aplicat el govern estan suposant un greu perjudici econòmic en aquests territoris, especialment a la Vall d'Aran, l'economia de la qual depèn molt de les relacions comercials amb França".

El + vist

El + comentat