Pirineus 20/10/2020

El Parc del Segre s'autoabastirà amb plaques fotovoltaiques

L'Ajuntament de la Seu farà dues instal·lacions més en altres equipaments públics

Ara Pirineus
2 min
Instal·lació de plaques fotovoltaiques al Parc del Segre. / AJUNTAMENT DE LA SEU

La Seu d'UrgellEl Parc Olímpic del Segre de la Seu d'Urgell s'autoabastirà energèticament amb plaques fotovoltaiques. Aquests dies s'estan duent a terme les obres de millora energètica a la coberta de l'edifici del parc per tal d'ubicar-hi una nova instal·lació solar que constarà de 195 panells fotovoltaics de 325W cadascun, amb un total de potència instal·lada de 63,375kW. Tal com han explicat des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'energia elèctrica produïda serà consumida en el mateix punt de subministrament.

Concretament, els treballs que s'estan fent consisteixen en la impermeabilització de la coberta de la zona de terrassa i bar del Parc. Les obres les està realitzant l'empresa FERLAVAL, SL, i s'allargaran durant un mes aproximadament, amb un cost total de 38.931 euros.

Des del consistori han afegit que la instal·lació d'aquestes plaques fotovoltaiques respon al document aprovat pel ple de l'Ajuntament urgellenc el novembre de l'any passat que definia el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i Clima que recull el marc estratègic del pla d'acció del municipi sobre consums energètics i d'emissions de C02. En aquest marc hi ha planificades unes 75 accions que tenen com a objectiu reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera en un 41% i que permetran assolir per l'any 2030 una reducció del 47% de CO2 a la Seu d'Urgell.

A més d'aquests panells fotovoltaics al Parc Olímpic del Segre també hi ha aprovats dos paquets més d'instal·lació d'energia fotovoltaica a la ciutat: un, a la zona esportiva municipal, a la zona del camp de Futbol, la pista polivalent i el Palau d'Esports; i un segon a tres equipaments municipals, l'Arxiu Comarcal, l'escola de Castellciutat, i les escoles Pau Claris i Albert Vives. Aquest projecte té un import total de 373.051,72 euros, i compta amb una subvenció del 50% d'un pla FEDER a través de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE).

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha explicat que "totes aquestes actuacions demostren l'aposta decidida de l'equip de govern i de l'Ajuntament de la Seu a favor de les energies renovables i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides". El batlle urgellenc ha subratllat que "és la nostra responsabilitat deixar a les futures generacions una societat i un planeta el més sostenible possible".

stats