Pistes traçades i remuntadors en marxa

Les estacions d'esquí de la Catalunya sud inicien la temporada aquest dilluns

La totalitat d'estacions d'esquí de la Catalunya sud han començat aquest al matí la temporada 2020-2021. Després de setmanes d'incertesa a causa del covid-19, finalment aquest matí els remuntadors s'han posat en marxa per transportar els primers esquiadors de la temporada, ja sigui els que tenen abonament de temporada o els que havien comprat el forfet en línia de manera anticipada. Recordem que les estacions aniran obrint sectors progressivament i de moment només venen forfets de manera anticipada, vetllant perquè no hi hagi aglomeracions. Es tracta del primer cop a la història que totes les estacions del país obren a la vegada, i s'ha fet així justament per esponjar als esquiadors i evitar aglomeracions.

En el cas de Masella, la temporada comença amb 32 pistes obertes en set sectors de l'estació, amb gruixos d'entre 30 i 70 centímetres de neu pols. Els accessos són pel Pla de Masella i Coma Oriola, la connexió Alp 2.500 amb La Molina ja està oberta i l'horari serà de 9 h a 16 h. L'objectiu de l'estació és seguir oberta ininterrompudament cada dia de la setmana si les condicions sanitàries i les restriccions ho permeten.

Per la seva banda, la Molina engega la temporada amb 29 pistes obertes, 6 dels 16 remuntadors oberts i gruixos d'entre 40 i 50 centímetres de neu pols. Vall de Núria ho fa amb 4 pistes obertes, 4 dels 5 remuntadors i entre 40 i 70 centímetres de neu pols. Vallter 2.000 obre amb 7 pistes, 5 dels 10 remuntadors i entre 15 i 40 centímetres de neu pols. Port Ainé inicia la temporada amb 8 pistes obertes, 2 dels 7 remuntadors i entre 20 i 40 centímetres de neu pols. Espot, per la seva banda, compta amb 9 pistes, 3 dels 5 remuntadors i entre 30 i 80 centímetres de neu pols. Boí Taüll, mentrestant, obre amb 9 pistes (el 25% del total), 4 dels 11 remuntadors i entre 30 i 50 centímetres de neu pols.

Per la seva banda, Baqueira Beret posa en funcionament tretze remuntadors a l'àrea de Baqueira i totes les seves pistes, excepte Passarells i Tubo Nere. En total, 36 quilòmetres de pistes amb gruixos d'entre 50 i 60 centímetres de neu. Per la seva banda, Port del Comte obre amb quatre pistes i la posada en marxa d'algunes cintes i teleesquís.

Esquí nòrdic

En el cas de les estacions d'esquí nòrdic, finalment totes han confirmat que obren els circuits d'esquí de fons i els itineraris de raquetes, excepte Tuixén - la Vansa, que de moment només oferirà raquetes. Algunes encara no disposen d'alguns serveis, com ara el lloguer, l'escola d'esquí, el bar o el restaurant, però Guils, Lles, Aransa, Sant Joan de l'Erm, Virós Vallferrera i Tavascan ja tenen les pistes traçades per rebre als primers esquiadors.

El + vist

El + comentat