Puigcerdà cancel·la o posposa les principals activitats culturals, lúdiques i educatives del juliol

S’ha anunciat l’anul·lació de la Festa Major del Roser i de la universitat d’estiu Ramon Llull així com la reprogramació de la Setmana Cultural 

Puigcerdà no celebrarà enguany cap de les activitats estrella que es fan cada juliol en l’àmbit cultural, lúdic i educatiu. D’una banda, i després d’estudiar tots els escenaris possibles, l’Ajuntament de Puigcerdà ha pres finalment la decisió de suspendre la Festa Major del Roser, que s’havia de celebrar del 16 al 20 de juliol. Tal com s’ha donat a conèixer aquest dimarts en roda de premsa, en la mesura del possible el consistori reprogramarà per a l’edició 2021 les activitats i grups que ja estaven previstos enguany.
 
A més, també s’ha suspès la Setmana Cultural del Roser, que havia de tenir lloc del 28 de juny al 12 de juliol. De forma excepcional la Setmana Cultural se celebrarà la segona quinzena d’octubre, sempre que les condicions sanitàries ho permetin. Així, s’intentarà realitzar a la tardor algunes de les activitats, concerts i actuacions teatrals previstes.
 
També es reprogramarà per al desembre el concert del Cor Transfronterer de Cerdanya, que havia de tenir lloc durant la Setmana Cultural i que finalment es farà el 19 i 20 de desembre. Per contra, el concert previst del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP) no es reprogramarà, perquè l’edició d’enguany d’aquest festival també s’ha suspès.
 
Per altra banda, l’ Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) també ha decidit suspendre la 22a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull, així com la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica que s’organitzava conjuntament amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.
 
L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que “es tracta d’una decisió difícil, que s’ha pres seguint la línia d’una gran part dels municipis del país”. En la decisió, ha afegit, “hi han influït les dificultats d’organitzar esdeveniments de gran format i garantir totes les mesures de prevenció, com per exemple la distància entre persones”. També hi han tingut el seu pes “la incertesa de quines seran les restriccions a aquest tipus d’activitats durant els pròxims mesos, la voluntat d’evitar les grans aglomeracions de gent, el fet que una decisió d’aquesta mena s’ha de prendre amb antelació i, finalment, el context pressupostari actual, on els ingressos de les corporacions locals han baixat i les despeses s’estan incrementant”.
 
Per la seva banda, el president de l’AUCer, Francesc Armengol, ha explicat que “la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà és una universitat d’estiu presencial i vivencial, i que per això no tenia sentit ni reprogramar-la per altres dates ni realitzar-la en format en línia”. Armengol també ha explicat que l’AUCer realitzarà alguna conferència durant les noves dates de la Setmana Cultural.
 
Finalment, el regidor de Cultura i Festes, Àlex Rubio, ha remarcat que “la Setmana Cultural de l’octubre se centrarà en les actuacions dels grups, entitats i artistes locals, que suposen el gruix de l’activitat”, i que durant aquest any es deixarà de fer l’activitat de grups i artistes que venien d’arreu. Cal recordar que una altra de les activitats estrella prevista per aquest juliol, els concerts de Txarango a Puigcerdà dels dies 24 i 25, així com la resta de gira, ja
van ser cancel·lats el passat 12 de maig pel mateix grup.

El + vist

El + comentat