Puja més de 12 punts el risc de rebrot a l'Alt Pirineu i Aran

En les darreres 24 hores s'han notificat 8 nous casos de covid-19

El risc de rebrot de covid-19 ha pujat de forma destacable les darreres 24 hores a l'Alt Pirineu i Aran. Així, si amb les dades corresponents a l'11 d'agost el departament de Salut situava aquest risc en 42,81, amb les darreres dades s'enfila fins a 54,96. Tot i que la regió sanitària continua estant a la franja moderada del risc, que va de 30 a 70, amb aquest increment ha abandonat la part baixa en què portava moltes setmanes.

Justament, en les darreres 24 hores també s'ha notificat l'increment de casos més important de les darreres setmanes. Així, s'ha passat de 576 casos acumulats des de l'inici de la pandèmia a 584, és a dir un augment de vuit positius en un dia. Pel que fa a les persones hospitalitzades, continua havent-n'hi una de sola i cap a l'UCI.

D'altra banda, el que continua baixant és la mitjana d'edat de les persones infectades de covid-19 a la regió i ara ja se situa en  27 anys. Aquesta és la mitjana més baixa de tot Catalunya, el que vol dir que els infectats de covid-19 a la regió sanitària són cada cop més joves.