Pirineus 13/01/2021

L'Agència d'Habitatge de Catalunya cedeix dos pisos a l'Ajuntament de la Seu per a lloguer social

Se sumen als tres conveniats el passat mes de desembre amb el mateix objectiu

Ara Pirineus
2 min
Un moment de l'acte de cessió de dos pisos a la Seu d'Urgell. / AJ. LA SEU

La Seu d'UrgellAquest dimecres al migdia ha tingut lloc a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell la cessió de les claus de dos pisos de titularitat pública per part de l'Agència d'Habitatge de Catalunya a Habitatge i Urbanisme La Seu, SLU, per tal que en gestioni el seu ús. El lliurament d'aquestes claus ha anat a càrrec de Montse Segura, gestora de Proximitat a Lleida de l'Agència d'Habitatge de Catalunya, que les ha donat a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, després de signar el conveni que recull la cessió de la gestió de l'ús d'aquests dos habitatges de titularitat pública administrats per l'Agència per tal que els gestioni directament per la societat municipal Habitatge i Urbanisme la Seu, SLU. En aquest acte també hi han pres part el regidor d'Urbanisme, Joan Gurrera, i la regidora de Serveis Socials, Marian Lamolla.

Aquests dos habitatges, totalment moblats i equipats, se sumen els tres habitatges conveniats el passat mes de desembre amb l'Agència d'Habitatge, adreçats també a lloguer social que ja tenen adjudicataris. Amb aquests altres dos pisos, els Serveis Socials municipals podran reallotjar a aquelles famílies vulnerables que necessiten un habitatge de lloguer social.

Al respecte, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat que "fins ara teníem tres pisos conveniats amb l'Agència d'Habitatge i a partir d'avui passen a ser cinc pisos, fet que ens satisfà, ja que suposa l'increment de quasi un 40% dels pisos cedits per l'Agència. Agraïm molt la seva col·laboració". L'alcalde urgellenc ha remarcat la importància de poder disposar de més habitatges cedits perquè "cada vegada hi ha més dificultats per adquirir aquest dret bàsic com és l'habitatge". En aquest sentit, ha afegit que "es treballa coordinadament entre les regidories d'Habitatge i de Serveis Socials per donar respostes a aquesta problemàtica al nostre municipi".

Subvencions al pagament del lloguer

D'altra banda, 419 famílies de la Seu d'Urgell i la resta de l'Alt Urgell han tramitat durant el 2020 una subvenció per al pagament al lloguer, subvenció COVID-19 o prestació econòmica especial d'urgència. L'Oficina Local d'Habitatge ha estat, un any més, l'encarregada de tramitar les sol·licituds per a les persones que volen optar a aquest ajut, que contempla subvencionar fins un màxim d'un 40% del pagament del lloguer mensual.

A banda dels ajuts directes al lloguer, cal remarcar que l'Oficina Local d'Habitatge de la Seu d'Urgell gestiona un parc viu de 20 habitatges que s'inclouen en la Xarxa Municipal de Mediació del Lloguer Social.

Aquests habitatges, la majoria de propietaris particulars, es lloguen a un preu més baix que el de mercat, oferint als propietaris una cobertura de defensa jurídica i una altra cobertura de continent de l'habitatge totalment gratuïta durant la vigència del contracte. A aquests habitatges cal sumar-hi 35 pisos que gestiona directament l'Agència d'Habitatge de Catalunya al municipi de la Seu d'Urgell, xifra que darrerament s'ha vist incrementada per la compra d'algun pis per la via del tanteig i retracte que permet l'article 51.2 b) de la Llei del Dret a l'Habitatge.

stats