Pirineus 08/10/2020

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aclareix que no ha apujat les taxes del rebut de l'aigua

Atribueix el major consum al confinament i a la substitució de comptadors

Ara Pirineus
1 min
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell. / ACN

La Seu d'UrgellDavant les queixes i consultes rebudes sobre l'augment de l'import del rebut de l'aigua, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha emès un comunicat on ha explicat que no s'han apujat les taxes del rebut d'aquest servei. L'Ajuntament urgellenc ha indicat que "l'augment de l'import dels rebuts de l'aigua es deu a dos factors: el confinament a causa de la crisi sanitària pel covid-19 i la substitució de comptadors".

En aquest sentit, han indicat que "el confinament ha comportat més consum d'aigua a les llars, fet que s'ha sumat als mesos de primavera i estiu, època de l'any que es consumeix més aigua per part dels usuaris". Pel que fa a la substitució de comptadors, indiquen que un comptador d'aigua perd al cap de deu anys eficiència en la lectura i que darrerament a la Seu se n'han substituït alguns que portaven en funcionament des dels anys 90 o que, fins i tot, tenien més de 40 anys. Aquest fet, assenyalen, "havia comportat que no es fes la lectura exacta del consum d'aigua". "Els comptadors nous han fet la lectura real del volum d'aigua que es consumeix en cada llar", han afegit.

D'altra banda, des del consistori també han indicat que han detectat errors de lectura en una seixantena de comptadors d'entre els 6.800 que hi ha a la ciutat, ja que tenien una lectura zero. En solucionar-se aquest error, aquests comptadors han fet saltar el consum de l'aigua en una sola lectura. En aquests casos, l'Ajuntament indica que ja s'ha posat en contacte amb els usuaris per explicar-los que no s'aplicarà aquest canvi de tram.

stats