S'aturen les obres de perforació del túnel de Tresponts

L'empresa Ossa, encarregada de l'obra, ha deixat de treballar per discrepàncies econòmiques amb l'adjudicatària, formada per Acciona i Copcisa

Les obres de perforació de les galeries d'evacuació del túnel de Tresponts estan paralitzades per discrepàncies econòmiques entre l'empresa Ossa (Obras Subterráneas SA), encarregada d'aquests treballs, i l'UTE adjudicatària, formada per Acciona i Copcisa, segons informa RàdioSeu.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat que han complert amb els terminis de pagament i que l'aturada es deu a desacords entre l'adjudicatària i l'empresa subcontractada. El mateix departament ha convocat una reunió aquest dijous 12 de setembre per tal de resoldre el conflicte entre les dues parts. Segons ha explicat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, "la Generalitat està pagant puntualment" i "la resta de l'obra continua pel que fa al revestiment del paviment interior, instal·lacions del túnel i, aquesta setmana, l'ampliació de la carretera a la seva sortida a la boca nord".

Aquesta incidència arriba pocs dies després que els dos fronts d'excavació del túnel s'hagin trobat, ja que les obres han de quedar enllestides pel 2020. Cal recordar, que el túnel té 1,3 quilòmetres de longitud i ha de permetre el pas per d'un dels trams més complicats pel congost de Tresponts.

En el mateix sentit, la resta de l'obra de construcció de la infraestructura a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost, avança amb el ritme previst.

El + vist

El + comentat