Pirineus 25/06/2020

La Cerdanya es queda sense dos dels tres serveis de tren durant tot l'estiu

Les obres de millora al túnel de Toses i al tram entre la Tor de Querol i Tolosa deixen al tren groc com a únic servei de tren durant tot l'estiu a la comarca

G.l.t.
2 min
L'estació de la Tor de Querol-Enveig només rebrà aquest estiu al tren groc. / G.L.T

La Tor de QuerolLa Cerdanya s'ha quedat aquest estiu sense tren a les dues principals línies que li donen servei. Les obres al túnel de Toses, a la línia operada per Renfe, i els treballs entre la Tor de Querol i Tolosa, a la línia de la SNCF francesa, obligaran els passatgers a fer en autobús tot aquest tram intermedi durant els pròxims mesos.

Pel sud, des d'aquest dilluns 22 de juny i fins al 7 de febrer els passatgers han de fer el trajecte entre la Tor de Querol i Ribes de Freser en autobús, a causa de les obres de millora que Adif està fent al túnel de Toses. Entre aquesta població del Ripollès i l'Hospitalet, mentrestant, el trajecte sí que es fa amb tren. Aquest servei substitutori en bus, però, incrementa 50 minuts el temps de trajecte i el fa força més pesat, ja que passa per la collada de Toses.

Des d'Adif han destacat que les obres són imprescindibles per a una correcta explotació del servei ferroviari i que tenen com a objectiu millorar el revestiment actual del túnel i el drenatge longitudinal a banda i banda de la via. D'aquesta manera es garantirà l'estabilitat, durabilitat, disponibilitat i seguretat, cosa que reduirà les necessitats de manteniment i minimitzarà la probabilitat d'incidències que afectin el servei. A més, s'eliminarà la limitació temporal de velocitat que hi ha actualment.

Torna el tren groc amb bitllets a cinc euros

Pel que fa al nord, des de la Société Nationale des Chemins de Fer (SNCF) expliquen que del 15 de juny al 30 d'agost caldrà fer "treballs importants" que interrompran la circulació entre Tolosa i la Tor de Querol. D'aquesta manera, l'únic servei ferroviari que funcionarà durant l'estiu a la Cerdanya serà el tren groc, entre la Tor de Querol i Vilafranca de Conflent, també operat per la SNCF.

Justament, el canari s'ha tornat a posar en marxa fa pocs dies després de mesos d'aturada per treballs de manteniment i per la situació de confinament. El servei, considerat una de les principals atraccions turístiques de l'Alta Cerdanya i el Conflent, oferirà aquest estiu unes tarifes especials, a cinc euros el trajecte. Concretament, la SNCF ha reservat 80 bitllets diaris per als mesos de juliol i agost que només es poden comprar a través d'internet, i que gaudeixen d'aquesta tarifa reduïda. A més, i per reactivar la línia en aquest moment de dificultats econòmiques, els usuaris també poden trobar ofertes especials comprant els bitllets a taquilla.

stats