Pirineus 04/07/2020

El confinament del Segrià deixarà el Pirineu sense bona part dels visitants de Lleida

La mesura no té una data definida de finalització

G.l.t.
1 min
Les carpes  a l’exterior  de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ahir a la tarda.

La Pobla de SegurL'anunci de confinament total a la comarca del Segrià anunciada aquest dissabte al matí per part de la Generalitat tindrà afectacions clares en bona part de l'Alt Pirineu i Aran. La mesura no té data de finalització i previsiblement s'allargarà durant uns quants dies, com a mínim de juliol. Moltes segones residències de comarques com els dos Pallars, l'Alta Ribagorça o l'Aran són de ciutadans de Lleida capital o del Segrià, i aquestes són també destinacions d'estiu força concorregudes pels ciutadans d'aquesta zona. Aquest confinament, doncs, previsiblement afectarà també el sector de l'hostaleria i la restauració d'aquestes comarques pirinenques.

El confinament també ha afectat el servei del Trens dels Llacs, que arriba a la Pobla de Segur, i que justament aquest dissabte arrencava la temporada. El servei s'ha hagut de suspendre sine die, tenint en compte que té l'origen a Lleida. El fet que el confinament perimetral de moment només afecti la comarca del Segrià, però, permetrà que la circulació entre la resta de Catalunya i l'Alt Pirineu i Aran no es vegi afectada.

Més enllà de l'afectació per al turisme, aquest confinament també tindrà afectacions en ciutadans del Pirineu que treballen a Lleida o al Segrià i que es mouen habitualment entre els dos territoris.

stats