La consellera d'Agricultura inaugura aquest dissabte la Fira de Sant Ermengol

Meritxell Serret, acompanyada d'Albert Batalla, donarà el tret de sortida oficial a la fira mil·lenària a dos quarts d'onze al consistori de la capital de l'Alt Urgell

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, inaugurarà aquest dissabte, a dos quarts d’onze del matí, la Fira de Sant Ermengol 2017 de la Seu d’Urgell.

En l’acte inaugural d’aquesta fira mil·lenària, que se celebrarà a la sala de plens del consistori urgellenc, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, donarà la benvinguda a la consellera d’Agricultura i a les autoritats convidades per l’ocasió.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha volgut que fos la consellera Meritxell Serret la personalitat que faci els honors d'obrir aquesta fira agroalimentària per excel·lència, i la més important del Pirineu, tal i com ja han fet tots els consellers d'Agricultura del Govern català en les edicions anteriors d'aquest certamen on el formatge artesà n'és el protagonista principal.

Meritxell Serret i Albert Batalla, juntament amb la tinent d’alcalde de Promoció, Mireia Font, encapçalaran la comitiva que es desplaçarà fins als diversos recintes firals per visitar, primer de tot, la 2a Fira de Productes Ecològics del Pirineu, situada al carrer dels Canonges. Aquesta segona edició, que comptarà amb la presència de prop d’una vintena de parades de productors i comercialitzadors de productes ecològics pirinencs, està organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el departament d’Agricultura de la Generalita i l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Seguidament, visitaran l'AutoFira, situada a l’aparcament del Dr. Peiró, fins arribar a la pista polivalent, recinte que ocupa la 23a Fira de Formatges Artesans del Pirineu que aplega un total de 48 formatgeries vingudes de totes les comarques pirinenques de Catalunya, així com del País Basc, Navarra, Aragó i França.

La consellera també visitarà l’altre recinte firal (pavelló poliesportiu) on hi haurà instal·lat l'Espai de Tast Km0-Gustum, zona de degustació col·lectiva en què s’ofereix als visitants els productes dels elaboradors alimentaris de la comarca.

En el mateix recinte firal, la comitiva també visitarà la Mostra Culinària, emmarcada dins del programa ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida, que oferirà un seguit de degustacions i tastos.

A l’espai firal que ocupa la Fira de Formatges Artesans del Pirineu tindrà lloc, a partir d’un quart de dues del migdia, el lliurament dels premis Amic del Formatge i del 23è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

Serret i Batalla faran a mans el guardó Amic del Formatge a Cesca Olm i Pep Lizandra, fundadors de la formatgeria artesana L’Orri, de Músser (Cerdanya). Aquest premi que atorga cada any l’Ajuntament de la Seu d’Urgell distingeix a persones que contribueixen a la cultura  del formatge. 

Seguidament, se celebrarà el lliurament de premis del 23è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu en el qual s'hi presenten més de 150 formatges artesans de producció pròpia, elaborats en qualsevol punt del Pirineu.

Cal recordar que en aquesta edició el concurs té dotze categories i la consellera Serret i l’alcalde Batalla seran els responsables de lliurar tres premis per cadascuna d’aquestes categories: diploma medalla d’or, diploma medalla de plata i diploma medalla de bronze.

El + vist

El + comentat