Pirineus Cultura 25/01/2021

Un espectacle de Buhos obrirà l'agenda cultural 2021 a la Seu

La programació cultural ofereix de gener a juny un total de 17 propostes

ARA PIRINEUS
3 min
Presentació de l'agenda cultural del primer semestre del 2021 a la Seu d'Urgell. / AJ. LA SEU

La Seu d'UrgellLa Seu d'Urgell donarà el tret de sortida a la programació cultural del primer semestre de l'any aquest dissabte 30 gener, amb l'espectacle per a teatres de Buhos, titulat 'Teràpia col·lectiva'. Aquest tindrà lloc a les vuit del vespre, a la pista polivalent de la zona esportiva municipal. Des del consistori urgellenc han indicat que amb 'Teràpia col·lectiva', Buhos es reinventen i presenten una obra musical inèdita que convida a un procés de treball interior i d'evolució personal. Es tracta d'un espectacle "catàrtic on els flamants i esperats nous temes de Buhos i els seus grans èxits prenen noves dimensions sota la direcció, mestratge i savoir faire únics d'Albert Pla". El preu de l'entrada és de 15 euros, mentre que per als menors de 18 anys és de 10 euros.

Disset propostes culturals fins al juny

L'Agenda Cultural de gener a juny de 2021 de la Seu d'Urgell ha estat presentada aquest dilluns al migdia en roda de premsa per l'alcalde, Jordi Fàbrega, el regidor de Cultura, Carlos Guàrdia, i els tècnics de l'Àrea de Cultura de l'ajuntament, Albert Galindo i Andreu Campillo. Fàbrega ha indicat que aquesta programació cultural elaborada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell proposa "actes molt potents, que estan al mateix nivell, o fins i tot més, en nombre i en qualitat, que en programacions d'altres anys". L'alcalde ha remarcat que els espectadors podran gaudir de tots ells "amb absoluta tranquil·litat, ja que tots estan pensats per dur-se a terme respectant totes les mesures de seguretat antiCovid-19". En aquest sentit, ha apuntat que, "com sempre, prioritzem la salut però, alhora, també la cultura, perquè la cultura és una part fonamental de la salut".

Per la seva banda, Guàrdia ha mostrat la seva satisfacció respecte a la celebració de tos els actes culturals que s'han anat programant a la ciutat des de finals del mes de novembre fins a dia d'avui. "Això és una bona senyal, ja que ho hem fet amb una molt bona acceptació per part del públic urgellenc, perquè pràcticament totes les activitats han penjat el cartell de complet, i s'ha fet sempre seguint les recomanacions sanitàries". Guàrdia ha concretat que aquesta Agenda Cultural recull un total de 17 activitats de diferent tipologia, pensada per a diversos públics, que van des de la música, a exposicions i teatre, tant per a públic adult com per a públic familiar. Algunes de les propostes, de fet, s'havien d'haver ofert l'any passat, però la pandèmia ho va impedir i s'han reprogramat.

La programació

Si el mes de gener finalitza amb el concert de Buhos, el mes de febrer l'Agenda Cultural ofereix tres espectacles ben diferents: l'obra teatral 'De mares i Filles', amb Mont Plans i Annabel Totusaus, sota la direcció de Paco Mir, el concert de música jazz amb 'El fantàstic món de Chet Baker' amb Anthus i Quintet i l'espectable per a tota la família Oops!, de Teatre Mòbil.

Agenda Cultural de la Seu d'Urgell

El mes de març arrencarà amb el concert Conversando con Cecilia, amb Lídia Pujol, i seguirà amb l'obra teatral Si això és un cavall, amb Maurici Biosca, i amb un concert on l'Orquestra del Conservatori de Música dels Pirineus presentarà el seu projecte simfònic. També s'ha programat l'espectacle familiar El monstre de colors, amb la Cia. Tutatis.

El mes d'abril, l'Agenda Cultural presenta dues activitats més: el concert que oferirà Xarim Aresté i el concert de l'Orquestra de Cambra Cadí, que interpretarà obres de Bach, Vivaldi i Krebs. El mes de maig serà teatral, amb les obres Veus que no veus, un nou espectacle de la pallassa Pepa Plana, i l'espectacle familiar Laika, amb Xirriquiteula Teatre.

Agenda Cultural de la Seu d'Urgell

Per al mes de juny s'han programat els petits concerts de fi de curs de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell. Paral·lelament, la sala d'exposicions 'La Cuina', oferirà de març a juny quatre exposicions: Talibés. Sense present ni futur, del fotoperiodista Lucas Vallecillos, que a través de la fotografia denuncia l'explotació infantil al Senegal; Els pobles de muntanya avui, sobre el present de la vida rural al Pirineu, a càrrec de L'Alternativa;

Ficció, una mostra col·lectiva participada per les escoles de la Seu d'Urgell, així com pels col·lectius socials i assistencials de la ciutat; i l'exposició col·lectiva a càrrec dels alumnes de l'Escola Municipal d'Art, sota el títol Treballs. Tota la programació cultural de la Seu d'Urgell es pot consultar en aquest enllaç.

stats