Pirineus 12/11/2020

Deu tècnics supervisaran que les residències del Pirineu i Ponent compleixen les mesures anticovid

També hauran de donar una resposta ràpida i eficaç en cas de brot

Ara Pirineus
1 min
Tècnics supervisant una residència. / SALUT

La Seu d'UrgellLes Regions Sanitàries de l'Alt Pirineu i Aran i de Lleida compten des d'aquesta setmana amb 10 tècnics del Servei de Salut Pública que supervisaran de forma presencial les mesures preventives i de control enfront del covid-19 en tots els centres residencials. Aquests tècnics donaran servei tant a les residències de discapacitats com a les de gent gran i de salut mental, 143 en total en tot el territori.

Aquests professionals visitaran els centres i, "in situ", comprovaran que les mesures preventives adoptades o previstes per les residències s'adeqüen a les recomanacions del Departament de Salut. A més, assessoraran les direccions i els treballadors dels centres en relació amb aspectes d'higiene, formació del personal, previsió de sectorització i circuits, neteja, desinfecció i ventilació, i ús dels equips de protecció individual.

En cas de brot, i d'acord amb les indicacions donades pels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de cada sector, comprovaran que el centre adopta les mesures de control adients per minimitzar la transmissió del covid-19, com ara aïllaments, quarantenes i sectoritzacions. Fins ara, aquesta tasca la duien a terme els tècnics existents al Servei de Salut Pública, que simultaniejaven amb la seva feina habitual d'inspecció alimentària i ambiental.

stats