Pirineus 02/09/2016

Homenatge de la Seu a Maialen Chourraut

La palista ha agraït el seu suport "a la Seu, al Club Cadí Canoe Kayak, al Parc Olímpic del Segre i a tothom que viu i estima el piragüisme en aquesta ciutat"

ARA Andorra
2 min
La palista Maialen Chourraut, al mig, durant l'homenatge a l'Ajuntament de la Seu

Andorra la VellaLa piragüista basca que entrena i viu a la Seu d’Urgell Maialen Chourraut ha rebut aquest migdia un sentit homenatge per part del consistori urgellenc en reconeixement a la medalla d’or guanyada en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

La campiona olímpica de canoe eslàlom en K1 femení, acompanyada pel seu entrenador i familiars, i bona part dels joves piragüistes del Club Cadí Canoe Kayak, encapçalats pel seu president, Enric Balastegui, ha estat rebuda per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; pel regidor d’Esports, Isidor Alberich, i pel delegat territorial de la Secretaria General de l’Esport a Lleida, Joan Segura, juntament amb la resta de regidors.

En l'acte d'homenatge s’ha projectat un vídeo, elaborat expressament per l’ocasió, que rememora la prova on Chourraut va obtenir la històrica victòria que la va portar fins a l’or olímpic. L’Ajuntament de la Seu també ha lliurat una samarreta commemorativa i un ram de flors a la piragüista. La palista basca ha manifestat que aquesta medalla d’or és fruit de la perseverança i ha volgut adreçar unes paraules d'agraïment: “a la Seu, al Club Cadí Canoe Kayak, al Parc Olímpic del Segre i a tothom que viu i estima el piragüisme en aquesta ciutat, gràcies pel seu suport”. Chourraut ha lloat també “la tranquil·litat i qualitat de vida” que li ofereix la Seu d’Urgell tant per viure com per entrenar-se en unes instal·lacions olímpiques com les que s'hi ofereixen a la ciutat.

Per la seva part, Batalla, en nom de la ciutat, ha felicitat a Chourraut tot manifestant que “ens sentim tots els urgellencs molt orgullosos i alhora molt partícips d’aquesta medalla d’or olímpica, ja que ha estat forjada al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell ”. L’alcalde urgellenc ha volgut remarcar també la presència d’altres urgellencs en aquest Jocs de Rio pel que fa al piragüisme, ja que hi han participat com a entrenadors d’altres seleccions nacionals o com a àrbitres i voluntaris en les diferents proves d’aquest esport. Batalla ha destacat que la Seu d’Urgell excel·leix pel que fa a l’esport femení, i que aquesta medalla d’or de Chourraut n’és una prova.

stats