Els hotelers demanen xecs "a la italiana"

Proposen que el govern bonifiqui les estades al país per assegurar el turisme nacional

La Federació d'Hostaleria de Lleida ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que reprodueixi a Catalunya el model italià de donar xecs de 500 euros per als nacionals que passin les vacances al país. El president de la federació i hoteler pallarès, Josep Castellarnau, assegura que aquesta mesura ajudaria a crear llocs de treball. A la vegada, ha sol·licitat que es torni a programar la setmana blanca al mes de febrer i que es faciliti la gestió dels ERTO sobretot per als empresaris de Lleida ciutat.

Pel que fa a l'afectació que ha tingut el confinament del Segrià per al sector hostaler de l'Alt Pirineu i Aran, Castellarnau ha remarcat que no ha estat molt gran, gràcies al fet que la mobilitat entre la resta del país i el Pirineu no s'ha vist afectada per la mesura. Tot i això, ha lamentat que a alguns turistes de països com Alemanya o Bèlgica els ha arribat informació errònia que els ha induït a pensar que s'havia confinat tot Catalunya i no només el Segrià. Castellarnau ha explicat que "per sort" tenen un client molt proper que acostuma a trucar per informar-se i se li han pogut aclarir aquestes informacions.

El president de la Federació també ha explicat que el Govern els ha demanat que posin a disposició de Salut un hotel per acollir metges que arribin a Lleida de fora del Segrià. Castellanrau ha dit que amb tota probabilitat serà el Ramon Berenguer, a tocar de l'estació d'autobusos de Lleida. Per poder-ho fer efectiu estan acabant de gestionar qüestions com on poder oferir el dinar i sopar a aquests professionals donat que aquest hotel no ofereix aquest servei. La petició que els ha arribat des de Salut és d'un hotel amb unes 50 places.

El + vist

El + comentat